Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Turska i Island slavile u našoj skupini, Srbija na dobrom putu za SP

Turska
Foto: Reuters
1/7
24.03.2017.
u 23:24

U preostale dvije utakmice u našoj skupini Turska je u Antalyji svladala Finsku sa 2:0 dok je Island kao gost u Skadru svladao Kosovo sa 2:1.

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskoj utakmici skupine I za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine svladala je u Zagrebu Ukrajinu sa 1:0. U preostale dvije utakmice u našoj skupini Turska je u Antalyji svladala Finsku sa 2:0 dok je Island kao gost u Skadru svladao Kosovo sa 2:1.

Reprezentacije Španjolske i Italije ostvarile su pobjede u skupini G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Španjolska je u Giju pobijedila Izrael 4:1, dok je Italija u Palermu bila bolja od Albanije s 2:0. Obje reprezentacije vode na ljestvici sa po 13 bodova.

Furija je protiv Izraela sve obavila u prvom poluvremenu postigavši dva gola, a strijelci su bili David Silva (13) i Vitolo (45+1). U nastavku susreta je Diego Costa (51) zabio za 3:0, a u 77. minuti je smanjio Zahavi. Konačnih 4:1 postavio je Isco dvije minute prije kraja. 

Italija je u Palermu povela golom Danielea De Rossija u 12. minuti iz kaznenog udarca, a na 2:0 je povisio Ciro Immobile u 81. minuti.U 57. minuti susret je prekinut zbog bakljade albanskih navijača nakon čega je sudac Slavko Vinčić povukao igrače s terena. Prekid je trajao 10 minuta nakon čega je susret nastavljen.

Utakmicu u Palermu bila je u slavljeničkom tonu jer je vratar azzurra Gianluigi Buffon (39) odigrao tisućitu utakmicu u karijeri. Buffon je na vratima Parme sakupio 220 nastupa, za Juventus je odigrao 612 utakmica, dok će ogled protiv Albanije bio njegov 168. nastup u dresu nacionalne vrste.

U susretu iz ove skupine Makedonija je na gostovanju pobijedila Lihtenštajn 3:0 golovima Bobana Nikolova (43) i Ilije Nestorovskog (69, 72). Irska i Wales su odigrali 0:0, a Velšani su susret završili s deset igrača jer je Neil Taylor dobio crveni karton u 70. minuti

Srbija je u Tbilisiju pobijedila Gruziju s 3:1, iako su domaćini poveli već u 6. minuti golom Nika Kačarave nakon velike pogreške Kolarova. U 45. minuti je Dušan Tadić poravnao iz kaznenog udarca, Aleksandar Mitrović je u 64. minuti doveo Srbe u vodstvo, a Mijat Gaćinović (86) postavio konačnih 3:1. 

Austrija je u ovoj skupini slavila u Beču protiv Moldavije s 2:0 golovima Sabitzer (75) i Harnika (90). 

Vode Srbija i Irska s po 11 bodova. 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Komentara 5

JR
Jean Renault
00:13 25.03.2017.

Živjela Jugoslavija tko nas BRE burazeru sine rodjace zavadi ! Niti jedne hrvatske novine u Hrvatskoj niti jedne ! Ovo postaje ponižavajuće sto uz hr skupinu mora bas i srpska tabela mislim dotakli smo dno recite lijepo vise da se tajno divite Srbiji i bok ovako se vrsi pritisak na hrv zdravstveni sustav jer nakon vasih srb...filskih clanaka ili dijareja ili me sprci infarkt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije