Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 207
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEuNIŠTIVI NAPADAČ

Mandžu tuku, ali on ne posustaje

Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
28.10.2014.
u 10:45

Ivan Rakitić još uvijek predvodi utrku Hrvata za naslov prvaka.

Unatoč porazu u Clasicu, Ivan Rakitić s Barcelonom još predvodi utrku Hrvata za naslov prvaka u Španjolskoj. Luka s Realom zaostaje jedan, a Mandžo s Atleticom dva boda. Bit će to najdramatičnija sezona trojice hrvatskih majstora, nikada u tako jakoj ligi nismo imali čak tri kandidata za prvo mjesto!

Zabio iz "odbijanca"

Mandžo je bio jedini hrvatski strijelac u proteklom kolu. Prvi put otkad je u Atleticu, zabio je u dvije utakmice zaredom, pa iako nije stroj za golove kao Diego Costa, koji je u ovo vrijeme prošle godine na kontu već imao deset pogodaka u Primeri, Mario polako izrasta u ključnoga čovjeka Simeoneove momčadi.

Bio je ipak dovoljan jedan Mandžukićev bljesak za pobjedu protiv gradskoga suparnika Getafea (1:0), ovaj put majstorski je iskoristio odbijenu loptu i sa tri metra zatresao mrežu. Atletico kao i oduvijek kod Simeonea uglavnom zabija iz prekida i ubačaja.

– Nimalo mi ne smeta ako moja momčad sve utakmice odluči u svoju korist iz prekida. To je također element nogometa – ističe prgavi argentinski trener.

U drugi dio utakmice bivši suigrači u Dinamu i reprezentaciji, Mandžukić i Sammir, kojima je Mamić svojedobno posvetio dirljivu recitaciju "Volim vas", ušli su prijateljskim razgovorom, no odmah nakon što je lopta krenula s centra, bilo je jasno da počinje rat.

Atleticov Hrvat dobio je u 52. minuti žuti karton zbog prekršaja u zračnome dvoboju, a samo tri minute kasnije, u duelu uz aut-crtu, odgurnuo je kapetana Getafea Alexisa isprovociravši ga na nekontrolirani potez. Prilično niži Alexis krenuo je za Mandžukićem te ga u prolazu okrznuo po licu stisnutom šakom.

Mandžin urlik prolomio se do vrha stadiona Coliseum, a pogledi 9300 gledatelja pratili su njegovo tijelo kako se koprca, lica pokrivenog rukama. Sudac je odmah Alexisu pokazao crveni karton, uz burno negodovanje navijača Getafea uvjerenih da je teatralni Mandžo sve odglumio. No, šaka je bila na licu, a Mario takvu priliku ne propušta. Pada kao da ga rafal pokosi...

Trener Getafea, Rumunj Cosmin Contra, bio je izvan sebe zbog te sudačke odluke.

– Atletico će sve učiniti za pobjedu. Ako treba, zabit će gol uz prekršaj, provocirat će, glumiti... igrat će na rubu dopuštenog. Oni imaju samo jedan cilj – tri boda. Tako oni pobjeđuju. Tako su lani osvojili naslov – kazao je ogorčeni Contra.

Tri žuta kartona

Diego Costa prednjačio je lani u prljavoj igri i naguravanju. Dobio je čak 13 žutih kartona u sezoni, ali i postigao čak 36 pogodaka. Mandžo je za sada na šest pogodaka (Primera, Superkup, LP) i dobio je tri žuta kartona. U prvenstvu je zabio tri, kao i Hernandez iz Reala, M'Bia iz Seville, suigrač Miranda..., samo jedan više zabili su Karim Benzema i Gareth Bale...

U 65. minuti Sammir (opet igrao špicu) lukavo je iz kornera pucao izravno u vrata, a vratar Moya, bivši član Getefea, uspio je loptu izvući ispod grede. Nakon toga je povučen iz igre. Pri izlasku pomoćni trener želio mu je dodati gornji dio trenirke, no Sammir je ljutito odmahnuo. Izmjena mu nije "legla". Vjerojatno se zato jučer nije javljao na naše pozive.

>> Mandžukić nije igrač za Maltu ili Azerbajdžan. On će zabijati kada bude grmjelo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije