Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA S TRIBINa

Tu sam se 1948. divio Čajkovskom, a sada Modriću

Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.03.2015.
u 13:40

Prvi puta sam na utakmici, želio sam uživo vidjeti svog idola Luku Modrića, kazao je Karlo (12) iz Vrbovca.

Vikinški je brod na travnjaku Maksimira udarao u ledenu santu, a visoko na tribini dječak Fran (10) iz Sloboštine, koji je prvi puta kao gledatelj bio na nogometnoj utakmici, rekao je ocu:

– Tata, hoćemo opet doći? Bilo je super!

Siniša (42) mu je potvrdno klimnuo glavom, pa nam objasnio kako vidi budućnost kockastih:

– Kako igramo, moramo u Francuskoj ući barem u polufinale Eura, ovu ćemo utakmicu dugo pamtiti. Idemo kod kuma proslaviti, čeka nas s kulenom.

Na tribinama, među 23.912 gledatelja sreli smo gospodina koji je gledateljski debi, na istom mjestu, imao 67 godina prije spomenutog dječaka.

– Tu sam vam ja na tribini još od 1948. godine... – živahno nam je pričao zagrebački umirovljenik Ivan Mikulec (82) te pokazao prema Zapadu i nastavio:

– Tamo je bila drvena tribina, a mi smo se preko puta na zemljanom nasipu penjali na ogradu kako bi gledali Dinamo. Moj je idol krajem 40–tih bio Željko Čajkovski, a danas se divim majstoru Luki Modriću! Sviđa mi se kako dečki igraju, jedino u prvom poluvremenu vezni red nije djelovao dobro. Vjetar je puhao, oni su nabijali, umjesto da igraju po travi. Znate, igrao sam i ja prije šest desetljeća nogomet u Zaboku, a do danas idem na utakmice. I to od reprezentacije, Dinama, hokeja, košarke, rukometa... Jedino, ulaznice su skupe, a mirovina mala – pričao nam je Mikulec.

Najmlađi i najstariji navijači zajedno su pljeskali veteranu Ivici Oliću, skandirali 'Javiii seeee!' raspoloženom vrataru Danijelu Subašiću, pa čak su i Vedrana Ćorluku za crveni karton nagradili pljeskom.

Strojar Boris (50) iz Zagreba, čovjek koji je uživo svjedočio svim utakmicama vatrenih je kazao:

– Prekrasno je vidjeti ispunjene tribine. Sjećam se prve, protiv SAD–a, kada nas je na tribini ovdje bilo 30 tisuća. Idem i na gostovanja, već dogovaram put u Azerbajdžan, ali i u Norvešku. Svaka čast Kovaču, ali meni je najdraži izbornik bio Blažević, imao je karizmu, bio sjajan motivator, sjećam se kako je jednom beku uzeo 100 maraka i dao ih njegovom suigraču, jer je ovaj bolje igrao... Taj je bio majstor!

Hrvatska dogodine, očito, ide u 'Ćirinu Francusku', sprema se novi uspjeh.

>>Kovač se trebao opiti samo zbog Ćorlukine gluposti

>>Srna: A sada Italija u Splitu! Što, igra se u Zagrebu? Ma, neka je prebace u Split

>>Kovač jako kritičan: Vesele me pogoci, ali takvu igru više ne želim vidjeti

>>Hrvatska pobijedila 5:1, Ćorluka dobio crveni karton i neće igrati protiv Italije!

Komentara 4

OL
olrajt
14:37 29.03.2015.

..lijepa priča!..hvala novinaru!

DU
Deleted user
15:03 29.03.2015.

Hvala na pozitivi. Više takvih tekstova i zakotrljali bi pozitivu ,a onda nam je nebo granica. Imamo svoju Hrvatsku ,a crnilo nam je forte. Zato same gas prema pozitivi.

DE
derin
19:16 29.03.2015.

Lijepo je da je stadion bio dobro popunjen, ali atmosfera osim deset minuti sve skupa je bila nikakva!, razlog: "derbi navijači" koji su samo došli vidjeti igrače iz reala i barcelone., vrijeme je za druge gradove, prvenstveno Split, gdje bi utakmica s Italijom bila spektakl, bravo za Srnu konačno, vrijeme je da se igrači konačno umiješaju odlučnije o stvarima koji ih se tiču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije