Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela Primera

Tri naša umjetnika u ligi punoj znalaca, Kovin transfer najskuplji!

Luka Modrić
Instagram
22.08.2015.
u 12:52

Uz Jacksona Martineza koji je došao iz Porta, naš Mateo Kovačić je najskuplje plaćeni igrač ovog ljeta. Barca je za Ardu Turana platila milijun manje

Je li Barcelonina obrana za remont ili je osam pogodaka u mreži u dvobojima protiv Seville i Athletica samo najava da će 85. izdanje nogometnog prvenstva Španjolske biti spektakularno, doznat ćemo već ovog vikenda.

Barca ulazi ranjena

Nikada Barcelona nije tako ranjiva ušla u novu sezonu. Plan Luisa Enriquea da će u Kataloniju ove sezone sletjeti šest trofeja odmah je pao u vodu. Athletic iz Bilbaa uzeo im je španjolski Superkup. Planove Kataloncima sigurno remeti i zabrana transfera. Ardu Turana, kreativca iz madridskog Atletica doveli su za 35 milijuna eura, a Aleixa Vidala, polivalentnog dešnjaka iz Seville, platili su 20 milijuna eura. No, oni ne mogu igrati do siječnja. A do tada će Barca već odraditi gostovanja kod pet od sedam najbolje plasiranih momčadi prošle sezone (Athletic, Atletico, Sevilla, Real i Valencia). Odlazak legendarnog Xavija bio je razumljiv i očekivan, no nelogično je da su se tako lako odrekli Pedra. Ove sezone morat će se, igrajući na tri fronte, oslanjati na mlade snage iz svoje škole. Utakmica španjolskog Superkupa pokazala je da se momčad itekako muči kad ključni igrači nisu na razini. Barcina obrana najtanji je dio momčadi, a prva četiri kola neće biti suspendiranog Gerarda Piquéa. Pravo pitanje je može li Messi ponoviti nevjerojatna postignuća i formu iz proteklih sezona. Trebat će mu jaka Suarezova podrška, a pitanje je koliko će se brzo Neymar vratiti u formu nakon što se oporavi. Veći teret nego lani sigurno će pasti na našeg Ivana Rakitića. Najbolji hrvatski nogometaš u 2015. godini, zreliji za jednu sezonu, s većim ovlastima, morat će igrati još bolje nego prošle sezone. On to, dakako, i može.

Sezona bez velikih trofeja u Madridu u pravilu je zadnjih godina označavala početak novih velikih kupnji. Real je u prijelaznom roku potrošio 72,5 milijuna eura. Mateo Kovačić plaćen je 35 milijuna eura, Danilo iz Porta 31,5, a Kiko Casilla iz Espanyola šest milijuna. No, najznačajnija promjena u Realu ipak se dogodila na klupi. Carla Ancelottija zamijenio je Rafa Benitez koji je pak dočekan s velikim sumnjama. Španjolci se uoči sezone bave kapacitetom novog trenera za koji smatraju da nije u stanju upravljati strojem koji mu je dodijeljen. Kovačić bi po riječima Rafe trebao biti zamjena za Luku Modriću, nogometaša bez kojeg Real ne može. Bude li Benitez imao znanja, pronaći će i Luki i Kovačiću mjesto u idealnih jedanaest. Ipak, i ove će sezone najviše ovisiti o izvedbi Cristiana Ronalda, stroja za golove koji će vjerojatno opet glavnu bitku za rekorde voditi s Messijem. Atletico Madrid je u prijelaznom roku potrošio najviše, čak 126 milijuna eura. Čini se da bi ove sezone momčad Diega Simeonea mogla biti izbalansiranija nego ikada do sada, iako su ostali bez Turana. Iz Porta je za 35 milijuna eura došao Jackson Martinez, iz Fiorentine za 25 Stefan Savić, iz Monaca za 20 Yannick Ferreira-Carrasco, iz Villarreala za 20 Luciano Vietto, iz Chelseaja za 16 Filipe Luis i iz Vitorije Guimaraes Bernard Mensah kojeg su platili 10 milijuna eura.

Valencia jako ambiciozna

Svi govore o Sevilli koja se ravnopravno nadigravala s Barcelonom u Superkupu i koja zadnjih godina sjajno igra u Europi, no njihov najveći gubitak je odlazak Carlosa Bacce i Aleixa Vidala. Igrač na kojeg i ove sezone treba obratiti pozornost u Primeri svakako je Evgen Konopljanka koji je došao iz Dnipropetrovska kao slobodan igrač.

S velikim ambicijama u sezonu ulazi i Valencia koja je u pojačanja uložila čak 107 milijuna eura. Pobjedom protiv Monaca 3:1 najavili su da će biti moćni.

>>Serie A nije mrtva, potrošilo se najviše od 2001. godine

Komentara 10

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
12:57 22.08.2015.

Kovačić transfer košta kao i jadni ostatak Slovenije koji još nisu kupili hrvatske Gazde Tedeschi,Todorić i Podravka!Hihihihihihihihi...nije lako biti Janez

Avatar germanikus
germanikus
14:19 22.08.2015.

EUJanez...bravo...vrlo oštroumna konstatacija za lika s IQ-om na na razini broja stopala!Čestitke iz Dalmacije!

Avatar germanikus
germanikus
14:21 22.08.2015.

vlaamar ...hihihihihi ..cijela Slovenija je na socijali od kad tamo vladaju hrvatske Gazde!Hihihihihihihihihih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije