Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trener moldea:

'Nemamo teškoće s vratarima, a Dinamo je favorit'

Molde
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
27.07.2015.
u 21:34

Norvežani su večeras trenirali u Maksimiru.

Nogometaši Moldea u ponedjeljak su doputovali u Zagreb i u večernjim su satima trenirali u Maksimiru.

Doputovao je i reprezentativac Martin Linnes, 23-godišnji desni bočni igrač, koji ovih dana intenzivno pregovara s njemačkim drugoligašem NürnbergomStoga smo na konferenciji za novinare upitali trenera Norvežana, Tora Olea Skulleruda, hoće li Linnes igrati i neće li možda biti dekoncentriran, jer su mu misli u možebitnom transferu? 

- Linnes će biti u sastavu i očekujem da bude jedan od naših najboljih igrača - ležerno je odgovorio Skullerud, razvlačeći žvakaću gumu u ustima. 

Nakon nedavnog odlaska reprezentativnog vratara Nylanda u Ingolstadt, Molde ima veliki problem s vratarima – najprije je branio Amerikanac mađarskog podrijetla, Ethan Horvath (20), no "progutao" je dva gola u domaćim prvenstvenim porazima protiv Bodo Glimta (1:2) i Haugesunda (0:1), pa je na uzvratu protiv Pyunika (0:1) branio jednako neiskusni Šved Andreas Linde (22). A tko će biti prvi izbor za utakmicu s Dinamom? 

- Vidjet ćete... Usput, nije točno da imamo problema s vratarima, točno je da imamo dva vrlo kvalitetna vratara – ponudio je očekivanu priču Skulerrud. 

No, više vjerujemo svojim očima nego njemu, vidjeli smo kakve je golove primao Horvath, koji je trebao biti prvi vratar. A je li točno da ste bili sretni kad ste izvukli Dinamo? 

- Ja sam uvijek sretan! Respektiramo Dinamo, to je veliki klub i znamo sve o njemu. Gledali smo sve tri prvenstvene utakmice Zagrepčana i dvije s Luksemburžanima i vjerujem da smo spremni za veliki izazov. 

Tko su Dinamovi najopasniji igrači? 

- Ne znam imena, ali reći ću vam brojeve: 2, 20, 9 i 10 – kaže Norvežanin. 

Dakle, Soudani, Pjaca, Henriquez i Machado. Možda nakon utakmice zapamtite i imena... 

- Ha, ha, moguće je to, ha, ha – bio je dobro raspoložen trener kluba kojem je godišnji budžet oko 15 milijuna eura

Tko je favorit? 

- Dinamo! Nema tu nikakve dvojbe. Plasman u Ligu prvaka nije naš imperativ, ali cilj nam je provesti jesen u jednom europskom natjecanju – rekao je Skullerud. 

Dodajmo da je Molde dao četiri norveška reprezentativca koji su prije točno četiri mjeseca u Zagrebu od naše reprezentacije primili pet golova – vratar Nyland, kojeg više nema, te kapetan Vegard Forren, zatim Linnes i Singh. 

A taj kapetan i srednji branič, 27-godišnji Forren, zapravo je ključni igrač Moldea, od njega počinju i svi napadi. Usput, Molde je, za razliku od većine norveških sastava, prilično "mekan" – na dvije utakmice s Pyunikom, napravio je tek deset prekršaja, doma devet, u gostima samo jedan...

>>Mamić: O Moldeu znamo puno, spremali smo se za njih čim smo izvukli Folu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije