Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voljeni klub

Trener Kranjčar jedva izbjegao negativan rekord u Dinamu

Zlatko Kranjčar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
30.07.2016.
u 13:09

Iskusni trener u svom trećem mandatu na klupi voljenog kluba ima četiri pobjede i jedan remi. Dinamo je pobjeđivao Vardar (dva puta), Lokomotivu i Dinamo Tbilisi, a u petak remizirao sa Slaven Belupo

Zlatko Kranjčar u karijeri je vodio Dinamo u 110 utakmica. I njegova je bilanca vrlo pozitivna, Cico je s modrima dohvatio 75 pobjeda, 16 remija i 19 poraza. Pa i četiri domaća trofeja, piše Goal.

Današnji trener Dinama prvi je put na klupu hrvatskog prvaka zasjeo 27. listopada 1994. godine, prije gotovo 22 godine.

Iskusni trener u svom trećem mandatu na klupi voljenog kluba ima četiri pobjede i jedan remi. Dinamo je pobjeđivao Vardar (dva puta), Lokomotivu i Dinamo Tbilisi, a u petak remizirao sa Slaven Belupo.

No, i taj je remi na kraju "pozitiva", modri su do izjednačujućeg pogotka stigli u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Željko Kopić tako je zamalo postao prvi trener koji je "srušio" Zlatka Kranjčara u njegovom trećem mandatu na klupi Dinama.

A kako je, kada i protiv koga Kranjčar gubio u svoja prva dva mandata? Prvi poraz na klupi Dinama u svom prvom mandatu dočekao je nakon devet službenih utakmica, u Vinkovcima ga je "sredio" - Stanko Mršić.

Zanimljivo, gotovo 22 godine kasnije ova su dva trenera opet na klupama svojih klubova. Kranjčar ponovo vodi Dinamo, Mršić opet kormilari Cibalijom. Junak te utakmice bio je Danijel Bogdan koji je u 72. minuti postigao pobjedonosni pogodak. Bila je to utakmica 19. kola Prve HNL u sezoni 1994/95. odigrana 19. ožujka 1995. godine.

U svom drugom trenerskom mandatu na klupi Dinama (trajao od 16. veljače do 24. listopada 1998. godine) Kranjčar je u 17 prvenstvenih dvoboja poražen samo jednom. I to u zadarskim Stanovima. A na suprotnoj je strani bio - Ivan Katalinić.

Viduka je na samom otvaranju utakmice doveo Dinamo u vodstvo, ali su Zebić i Turković odveli Zadrane do velike pobjede. Taj je dvoboj odigran 1. ožujka 1998. godine, a riječ je bilo o 19. kolu Prve HNL.

Komentara 5

AS
atilla sb 1986
15:56 30.07.2016.

rekord ili ne.. nije on taj!

DU
Deleted user
20:08 30.07.2016.

Čudna smo mi nacija.Dok je bio trener Mamić pljuvali su njega i pisali hvalospjeve o Cici ,a nakon prvog remija već kreće pljuvačina Cice i tako redom,bez obzira tko vodio Dinamo! Nikad nitko nije dovoljno dobar.Bilo je bolje dok su se tiskane novine kupovale,onda si mogao komentirati samom sebi a ovako ,svi sve znaju,uključujući i mene !

Avatar antuntun55
antuntun55
15:39 30.07.2016.

zato obara rekorde u ispijanju gemišta...svakodnevno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije