Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon uhićenja

HNS dobio upozorenje: Zaštitite hrvatski nogomet od korupcije!

Mamić Šuker
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
27.05.2015.
u 16:48

– Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo

U povodu današnjeg uhićenja čelnika FIFA-e u Švicarskoj Transparency International Hrvatska obratio se javnosti priopćenjem u kojem navode kako korupcija u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji pokazuje da je nogomet izložen koruptivnim rizicima kao i da mito i korupcija u nogometu potkopavaju temeljne društvene vrijednosti. U priopćenju TIH apelira i na vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza da zaštiti integritet i poštenje svih aktera uključenih i u hrvatski nogomet. 

– Podsjećamo da je Hrvatski olimpijski odbor još u travnju obećao otvoriti besplatnu antikorupcijsku liniju kako bi se prijavile i otkrile manipulacije i korupcija, a zaštitio sport kao takav. Obećanje do danas nije ispunjeno. Zaštitite hrvatski nogomet i sport u cjelini od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata, trgovanja igračima i korištenja nedopuštenih sredstava. Da bi se spoznali stvarni razmjeri nedostataka integriteta u sportu, prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja – traže iz TIH-a. 

Navode i kako je sport, a pogotovo nogomet, u procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti važno područje koje zaokuplja mnoge generacije. 

– Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo – rekla je predsjednica TIH-a Davorka Budimir

>>Ovo je 'zviždač' koji je razotkrio korupciju u Fifi!

>>U munjevitoj akciji uhićeni čelnici Fife! Inspektori u šoku: Institucionalizirali su korupciju

Komentara 13

Avatar antonija17
antonija17
17:10 27.05.2015.

Da je drzava pravna vec bi ova dvojca bila u corci, ovako svi oni imaju koristi od korupcije a i kriminala.

AR
arjavas
17:52 27.05.2015.

Za očekivati da će ovaj dvojac na slici poslati protesno pismo Švicarcima , jer su se ovim hapšenjima , drznuli dirnuti u autonomiju sporta .

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:13 27.05.2015.

Lisica dobila zadatak čuvati kokošinjac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije