Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayern rutinski

Tottenham se velikom pobjedom u Manchesteru popeo na drugo mjesto

Harry Kane
Foto: Reuters/PIXSELL
14.02.2016.
u 19:28

Mlađi, 43-godišnji Pochettino, nadmudrio je 62-godišnjeg Pellegrinija, a njegova momčad ubilježila je sedmu pobjedu u nizu u prvenstvu i FA kupu.

Spektakularno 26. kolo engleskog prvenstva danas su zaključili Manchester City i Tottenham, klubovi s vrha ljestvice koji se bore za naslov prvaka. Londonci su na Etihadu slavili sa 2:1 i osvojili velika tri boda vrijedna drugog mjesta u Premiershipu.

Građane je pak drugi uzastopni poraz na domaćem igralištu (Leicester 1:3) srozao na četvrto mjesto. Bio je to i dvoboj dvojice južnoameričkih trenera, Čileanca Manuela Pellegrinija (City) i Argentinca Mauricija Pochettina.

Mlađi, 43-godišnji Pochettino, nadmudrio je 62-godišnjeg Pellegrinija, a njegova momčad ubilježila je sedmu pobjedu u nizu u prvenstvu i FA kupu.

Domaćina su skupo stajali promašaji Agüera i Sterlinga u prvom poluvremenu te početkom nastavka, a kad je, u 53. minuti možda i prestrogo dosuđen jedanaesterac, gosti su poveli. Sterling je navodno igrao rukom, a precizan je bio Harry Kane.

Četiri minute potom Toure je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu i naznačio izjednačenje Cityja koje je stiglo u 74. minuti. Clichy je ubacio pred gol, a strijelac je bio mladi Nigerijac Kelechi Iheanacho.

Ipak, kad je Lamela deset minuta kasnije sjajno proigrao Eriksena, Hart je bio nemoćan i slavlje Tottenhama moglo je početi. Bila mu je to prva pobjeda kod Cityja u posljednjih šest godina.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

A Bayern je rutinski stigao do pobjede u 21. kolu njemačkog prvenstva na gostovanju u Augsburgu (3:1).

Robert Lewandowski s dva je gola načeo domaćina (15. i 62.), a Thomas Müller dovršio je posao pogotkom u 78. minuti. Za počasni gol Augsburga u 86. minuti pobrinuo se Bobadilla.

Poredak: Bayern 56 bodova, Borussia (D) 48, Bayer i Hertha po 35...

>>Iličević se nakon suspenzije vratio pogotkom, zabio i Caktaš za Rubin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije