Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV KARADŽIĆ:

Albanci su bili prava gospoda, čestitali su nam na pobjedi

Albanija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
09.10.2015.
u 18:36

'Na poluvremenu smo se fotografirali, a nakon utakmice prišao mi je i čestitao na pobjedi. Hrabro je podnio poraz.'

Utakmica najvišeg rizika za koju su mnogi smatrali da se neće ni odigrati jer će “biti nemoguće organizirati taj sportski događaj”, na kraju je okončana bez najmanjeg incidenta! Srbi su proslavili 2:0 pobjedu u srcu Albanije, dva pogotka u sudačkoj nadoknadi šokirala su 12.000 gledatelja u Elbasan Areni, ali nikakvih izgreda poslije dvoboja nije bilo.

Albanci dostojanstveni

Albanci su zadržali dostojanstvo čak i nakon “troprstih” provokacija srbijanskih nogometaša, koji su na taj način proslavljali osvajanje bodova koji im u natjecateljskom smislu baš ništa ne znače. A za povijesni uspjeh i izravni plasman na Euro, Albaniji je sad potrebna pobjeda u gostima kod Armenije...

– Albanski premijer Edi Rama sjajan je čovjek, pravi gospodin. Na poluvremenu smo se fotografirali, a nakon utakmice prišao mi je i čestitao na pobjedi. Hrabro je podnio poraz, iako mu je neuspjeh njegove reprezentacije teško pao – govorio je nakon utakmice predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Inače, nogometaši Srbije Elbasan su napustili bez izgreda, a do zračne luke u Tirani došli su drugim, dvostruko dužim putem nego iz Tirane u Elbasan. Iz sigurnosnih razloga, naime, putovali su preko Drača, taj je put trajao oko dva sata i nikakvih problema nije bilo. Negdje oko pola pet ujutro u petak Srbi su sletjeli u Beograd, u kojem se noć prije i na ulicama slavila pobjeda protiv Albanije. A po povratku povjerenik za sigurnost NSS-a Milivoj Mirkov zahvalio je Albaniji na domaćinstvu i profesionalno odrađenom poslu vezanom za osiguranje:

Zaboravili kamenovanje

– Da nije bilo onog kamenovanja našeg autobusa na dolasku, sve bi bilo idealno! Stoga želim zahvaliti našim domaćinima – rekao je Mirkov.

I tako je sve ipak ostalo na nogometnom travnjaku, unatoč političkim i medijskim prepucavanjima s obje strane. Danima je ta utakmica najavljivana kao svojevrsni “rat”, ali nogometaši su opet pokazali da su svojim ponašanjem iznad niskih strasti te da nisu ničije “oružje” u prljavim igrama. Na žalost, kako to obično bude u takvim situacijama, nogomet je bio teško gledljiv, slaboga ritma, s previše “malih” prekršaja (čak 37!), koji su “razbili” igru. Ali, to je i logično, jer je ta utakmica zapravo već bila ranije medijski “odigrana”...

– Najvažnije je da je sve proteklo u redu. Pokazali smo svima da je to ipak samo nogomet, zatvorili smo vrata nekim drugim stvarima. Rezultat nije dobar za nas, ali ne mogu reći da je Srbija nezasluženo pobijedila, presudilo je iskustvo njihovih igrača – rekao je albanski kapetan Lorik Cana, čiji je otac Agim nekad bio izvrsni nogometaš Prištine.

>> Albanci i Srbi pretvorili dio Züricha u ratnu zonu, policija morala zapucati

>> Ključalo u Albaniji: 14-godišnji huligan gađao Srbe, Grobari stigli u Elbasan

>> Srbija šokirala Albance, zabila dvaput u sudačkoj nadoknadi!

>> 'Pobjedu poklanjamo našem narodu, posebno Srbima s Kosova'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije