Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska nikad vrednija!

'Ah, jadni Prosinečki, dobit će pet komada!'

Hrvatska reprezentacija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
02.09.2015.
u 12:00

Tako govori Ćiro Blažević impresioniran snagom naše momčadi

Nikada jača, moćnija i tržišno vrednija, hrvatska reprezentacija kreće u nastavak europskih kvalifikacija. Nakon isteka prijelaznoga roka, Kovačevih prvih 11 vrijede čak 170 milijuna eura! Premda to ni izbliza nije europski vrh, Hrvati se mogu pohvaliti da su posljednjih godina apsolutni hit jer naše najbolje igrače, kao nikada prije, kupuju najveći europski klubovi.

Hrvati su, naime, u posljednje tri godine pronašli svoja mjesta u donedavnim ili aktualnim europskim prvacima i doprvacima: dvojica u Realu (Modrić, Kovačić), trojica u Interu (Kovačić, Brozović, Perišić), trojica u Bayernu (Olić, Pranjić, Mandžukić), jedan, isti u Atleticu i Juventusu (Mandžo), jedan u Barceloni (Rakitić)...

Real vidio isto što i ja

Zamislite kako smo moćni kada je čovjek od 35 milijuna eura, novi igrač Reala Mateo Kovačić, kod Nike Kovača – pričuva!

– Mateo je napokon došao na pravo mjesto, tamo gdje i pripada – kazao nam je Ćiro Blažević, trener koji je još prije pet godina, kada je prvi put vidio Matea, "pao u afan".

Što vas je toliko impresioniralo kod Kovačića?

– O tome bih mogao knjigu napisati! Vidio sam takvu koordinaciju u frontalnoj liniji kretanja kojom je u stanju eliminirati cijelu skupinu igrača. Mateo je prodoran igrač kojega krase sve odlike svjetske klase; ima sjajan pregled igre, suradnju... Drago mi je da je Real vidio isto što i ja – nastavlja Ćiro impresioniran snagom Kovačeva orkestra.

– Niko ima najbolju reprezentaciju na svijetu. Analizirajte ostale i lako ćete se složiti sa mnom.

Je li takva moćna skupina igrača dar s neba za trenera ili možda opterećenje?

– I jedno i drugo, ali više dar s neba. Niko ima takve igrače da može biti prvak Europe i svijeta! – vrti Ćiro stari refren.

A je li izbornik dorastao tom zadatku?

- E, to vi odgonetnite. Ja ga još čekam...

Prazna ne puca

Prvi jesenski ispit bit će Prosinečki i Azerbajdžan. Imamo li razloga za brigu s obzirom na Robertovu prisutnost na klupi suparnika?

– Ah, jadan Prosinečki, dobit će pet komada! Ma on je nadaren trener, nema dvojbe, ali znate kako se kaže: prazna ne puca. Nema igrače kojima bi se mogao suprotstaviti jakoj Hrvatskoj – zaključio je trener svih trenera.

Pogled na Kovačevih 11 doista izaziva strahopoštovanje i istodobno stavlja izbornika u "nezgodnu" situaciju: ima li s takvim igračima uopće pravo na slab dan?

Da Nikina "nevolja" bude veća, podsjećamo da osim realovca Kovačića na klupi sjedi i jedan od najboljih braniča Italije Šime Vrsaljko, novi centarfor Fiorentine Nikola Kalinić, iz Premiershipa Lovren i Kramarić...

Dok razgaljeni uživamo u pogledu na Kovačev popis igrača, na kojemu u zagradama stoje imena najvećih europskih klubova, jedan naoko beznačajan detalj ipak upada u oči: a gdje je tu – Dinamo?

Ček, ček, evo ga, jedan "uljez" se ipak ušuljao, Marko Pjaca. Samo jedan (!?) iz momčadi koja cijelu godinu nije izgubila nijednu utakmicu i upravo se plasirala u Ligu prvaka? Je li tome kriv Dinamo, u kojemu domaći igrači nose kofere Portugalcima ili izbornik jednostavno ne doživljava Maksimir? Za usporedbu, kod Igora Štimca gotovo redovito na popisu su bili Šimunić, Sammir i Halilović, dva puta čak i Pivarić. Da ne spominjemo da su kod Ćire u polufinalu SP-a 1998. igrala četvorica dinamovaca.

Budite sigurni da "netko važan" i te kako sve to evidentira. I nimalo mu se ne sviđa...

>> Igrači Azerbajdžana za pobjedu protiv Hrvatske dobivaju tri milijuna eura!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije