Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA NA KLUPI CIBALIJE

Tokić: Pacult je borac i zato je prihvatio izazov u Vinkovcima

Peter Pacult
Foto: KAHNERT/DPA/PIXSELL
09.01.2017.
u 16:12

– I ja sam se iznenadio kad sam čuo da dolazi u Vinkovce! No u tome nema ništa čudno, Pacult je veliki borac, pogotovo kao trener. Nije se libio uzeti ni FC Kärnten, pa čak ni bečki FAC. U doba kad je bila priča da će doći u Hajduk, on je ostao u Floridsdorferu, klubu iz Beča koji je želio spasiti. Učinio je to tada iz čiste ljubavi jer taj FAC je klub u kojem je odrastao – kaže trener Tokić

Dođi u Vinkovce!, glasio je poziv Peteru Pacultu, legendarnom 57-godišnjem austrijskom treneru, čelnici Cibalije zvali su ga ne bi li spasio stvar. Klubu prijeti ispadanje...

– Dolazim! Prihvaćam izazov. Težak je zadatak, ali ništa nije nemoguće – poručio je Pacult koji će već u utorak odraditi prvi trening.

U lani odigranih 20 kola prvenstva dečki iz Vinkovaca imaju tek jednu pobjedu, posljednja su momčad lige... Sad im je stiglo senzacionalno pojačanje jer Peter Pacult izuzetno je cijenjen trener.

Sjetit će se neki, prije dvije godine bio je kandidat za klupu Hajduka, no na Poljudu su se odlučili angažirati Damira Burića. Interes za Austrijanca ne treba čuditi, riječ je o iskusnom treneru, čovjek je s bečkim Rapidom, u kojem je trener bio pet godina, osvojio austrijsku ligu 2008. godine.

Sad će ga u Prvoj HNL dočekati stari prijatelj Mario Tokić, igrač s kojim je osvojio spomenutu titulu. Tokić je danas na klupi Lokomotive. Bit će na suprotnim stranama. Obojica treneri.

– I ja sam se iznenadio kad sam čuo da dolazi u Vinkovce! No u tome nema ništa čudno, Pacult je veliki borac, pogotovo kao trener. Nije se libio uzeti ni FC Kärnten, pa čak ni bečki FAC. U doba kad je bila priča da će doći u Hajduk, on je ostao u Floridsdorferu, klubu iz Beča koji je želio spasiti. Učinio je to tada iz čiste ljubavi jer taj FAC je klub u kojem je odrastao – kaže trener Tokić o svom bivšem treneru pa dodaje:

– Povezan je Pacult s nama Hrvatima, vodio ga je Otto Barić, igrao je kod njega u tandemu s Cicom Kranjčarom. Hrvate je oduvijek cijenio.

Kako će izgledati vaš susret?

– Vidjeli smo se prije godinu dana, ostali smo u super odnosima. Uostalom, upravo me Pacult nagovorio da iz bečke Austrije prijeđem u Rapid, a zatim smo osvojili titulu prvaka. Nakon nas, našem Rapidu to više nije pošlo za rukom...

Što ga čeka, koliko će teško biti podići Cibaliju s dna?

– Izuzetno je kvalitetan trener, ima onaj štih starije generacije trenera u kojem se daje puno značaja fizičkoj spremi. Vjerujte, Cibalia će biti među fizički najmoćnijim momčadima naše lige! No ono što mu je prvenstveno važno je disciplina. Igračima neće biti lako na pripremama, ali moraju mu vjerovati jer čovjek zna što radi. Uostalom, imat će vremena prije nastavka prvenstva posložiti stvari kako želi, možda i dovesti kojeg igrača. Budite sigurni, Cibalia će biti opasna u njegovim rukama... 

Komentara 2

SE
seba..
16:50 09.01.2017.

bas me zanima kako su ga privukli kad cemu placa biti u čevapima kod Alje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije