Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX DONOSI

Tko je Mario Jelavić, novi Hrvat na putu za Atletico Madrid

MAX SPECIJAL      23.07.2012., Omis - Mario Jelavic, mladi perspektivni nogometas koji je karijeru zapoceo u Hajduku, potpisao je ugovor s Manchester City-em.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
20.08.2014.
u 16:45

Diego Simeone mladog je Omišanina Marija Jelavića pozvao da odradi trening s prvom momčadi. Struka u Atleticu zadovoljna je...

Senzacionalna vijest stigla nam je ovih dana iz španjolske prijestolnice. Madridski Atletico uskoro će potpisati ugovor s još jednim hrvatskim nogometašem. Riječ je o Mariju Jelaviću, dvadesetogodišnjaku iz Omiša koji je pažnju na sebe skrenuo u Hajdukovom omladinskom pogonu, kao i na pripremama s prvom momčadi kada je u Hajduku bio Krasimir Balakov.

Jelavić je imao kratku epizodu u Slaven Belupu kao i Bochumu. Najzvučnija priča do odlaska u Atletico, vezana za Jelavića, bila je ona kada je bio na probi u Manchester Cityju kod Roberta Mancinija. Jelavić je igrao i u mladim hrvatskim nacionalnim vrstama. U Madridu je već desetak dana, gdje radi pod paskom Oscara Mene, od veljače trenera Atleticove B momčadi. Španjolski mediji sugeriraju kako je argentinski stručnjak iznimno zadovoljan Jelavićevim karakteristikama. Odigrao je Mario već nekoliko pripremnih utakmica, a u jednoj je zabio i tri gola protiv niželigaša Colmenara. Španjolci već pišu da će Atletico u perspektivi imati dva hrvatska Marija golgetera. Informacije o tome kako će se Mario uskoro priključiti Atleticu objavili su ugledni španjolski mediji, među ostalima i As.

Tehničke detalje oko Jelavićeva odlaska u Atletico odradio je Janko Janković, bivši hrvatski nogometni reprezentativac koji dugo živi u Španjolskoj. Sada je na relaciji Hrvatska – Španjolska, s očito velikim utjecajem na struku jedne od najboljih svjetskih momčadi.

– Mogu vam potvrditi da se priča oko Marija zavrtjela u pozitivnom smjeru. U Madridu je već neko vrijeme i ovih bi dana trebao potpisati ugovor – potvrdio nam je Janko Janković.

Priča je tim senzacionalnija ako se uzme u obzir da je Mario Jelavić zadnjih pola godine bio bez kluba i u Omišu je trenirao samoinicijativno.

– Procijenili smo da je Mario dovoljno dobar potencijal da ga možemo ponuditi klubu kakav je Atletico. On je na pripreme došao u odličnom stanju i stvari se razvijaju u dobrom smjeru. Iako, ne bih želio ništa prejudicirati, pričekajmo još nekoliko dana – oprezan je Janković.

Naravno, neće valjda po starom dobrom hrvatskom običaju krenuti popularno ''bušenje'' transfera. Ako, dakle, sve bude po planu, Mario će se uskoro priključiti B momčadi Atletica i kroz tu ligu pokušati se nametnuti.

– Ma ovo mu je sjajna prilika. Sve je na njemu – jasan je Janković.

I te kakva prilika! Poznato je kako je Jelavić u rodbinskoj vezi s Ivanom Perišićem, standardnim hrvatskim reprezentativcem.

 I Perišić također smatra kako je njegov rođak na pravom nogometnom putu. Uostalom, u jednom od intervjua za sportski tjednik Max Ivan je i kazao da bi Mario mogao napraviti ozbiljnu nogometnu karijeru. Marijev otac Igor također je bivši profesionalni nogometaš koji je svojedobno igrao i u Splitu, Solinu, Hajduku i Rijeci.

Jelavić bi kroz nekoliko dana trebao potpisati ugovor i preseliti se iz Omiša u Madrid. Proteklih dana Jelavić je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi. Jasno je da će njegov učinak sljedećih mjeseci pratiti i Diego Simeone, a kakva bi to priča bila kada bi se dva hrvatska napadača, imenjaka, našla u udarnoj Atleticovoj momčadi. O Jelaviću struka kaže kako je riječ o napadaču modernih karakteristika koji bi, ako se stvari poklope, zaista u sljedećim mjesecima mogao čak pokucati na vrata prve Atleticove postave.

Inače, Madriđani su u svoju B momčad u zadnjih nekoliko dana već doveli braniča Kostasa Rougalasa iz Olympiacosa kao i veznjaka Marija Marina iz Murcije. Inače, lani je momčad bila popunjena s nekolicinom igrača iz Gane, Senegala, Francuske... A Mario Jelavić svoje će mjesto tražiti u konkurenciji s pet španjolskih napadača s kojima u ovom trenutku raspolaže druga Atleticova momčad.

Sve su to dečki koji su prošli ozbiljne nogometne škole, a Borja Galan i Ian Gonzales Nieto došli su iz ljutitog Atleticova rivala Reala.

– Prema treninzima i utakmicama koje je do sada odradio očito je kako je Mario dovoljno dobar da se nametne na toj razini. Najvažnije je u ovom trenutku da je koncentriran na rad u tako uređenom sustavu kakav je Atletico Madrid – zaključio je Janko Janković.     

Komentara 2

Avatar franioprvi
franioprvi
15:00 21.08.2014.

Iz Omisa , sa hercegovackim korjenima. Tko ce drugi ?

LI
Lisabon
11:19 22.08.2014.

Ne razumijem sta ceka udruga NAS HAJDUK.Odmah to prijaviti pravobraniocu za mladez i upozoriti da se trguje dijecom.Poslati na istu adresu kao kad su prijavili Dinamo da prodaje Hakilovica.I svakako ukljuciti staratelje ,roditelje ,susjede i pazikucu.Jer sad je trgovina dijecom presla mjeru.Dva hajdukova igraca otisla bez odstete.Tu nesto "smrdi".HŽV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije