Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE KLOPP?

Liverpool je izazov, a u trapericama ću vjerojatno i u grob

Jürgen Klopp
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
06.10.2015.
u 10:00

'Čekat ćemo igrača kao što prava supruga čeka muža koji je u zatvoru.'

Mobiteli su zazvonili na dva mjesta, prvi na Goodison Parku, a zatim i u Dortmundu. Pozivatelj je bio s američkog broja, trenere su zvali vlasnici Liverpoola.

– Dragi Brendane, hvala ti. Pokupi stvari i zbogom! – čuo je trener Liverpoola Rodgers nakon remija s Evertonom (1:1), a na drugi poziv javio se Jürgen Klopp.

Kad ćemo na kavu?

– Stari, imaš vremena za kavu ovih dana? – pitali su Nijemca vlasnici Redsa.

A taj "poziv na kavu" je savršeno odgovarao bivšem treneru Borussije iz Dortmunda, ne zato što će ga razbuditi nakon što je noći provodio na Oktoberfestu, nego zato što je posao na Otoku za njega – bingo.

– To je najzanimljivija liga svijeta, to je izazov. I ne zanimaju me samo klubovi iz najbolje četvorke, može to biti i neki slabije rangirani klub – pričao je Klopp, koji je nakon odlaska iz Borussije otišao na odmor, da se ponovo zaželi posla. Neki tvrde i da je čekao kraj ove sezone, kako bi umjesto Pepa Guardiole sjeo na klupu Bayerna. I činilo se da će biti tako, jer sve je, dosad, odbijao. Vukli su ga za rukav Real, Chelsea, Marseille, Zenit, West Ham, Meksiko, pa čak i Hrvatska! I ništa, samo je odmahivao rukom. Zamislite da taj stručnjak, koji na kontu ima dvije titule prvaka u Bundesligi, danas kao izbornik kockastih šeta s Marijem Mandžukićem Zelengajem. Imali bi o čemu razgovarati, jer Hrvat mu je zabio gol na Wembleyu s Bayernom u finalu Lige prvaka (2:1). Imao bi što pričati i s Ivanom Perišićem, kojeg je doveo u Borussiju, pa ga zapostavio, no jedini koji će s njime od naših razgovarati, prema svemu sudeći, bit će Dejan Lovren, stoper Liverpoola. Potvrda se samo čeka.

Nogometni znalac poznat je kao opušten tip koji dane provodi – šećući sa psom.

– Udomio sam mješanku Emmu – kazao je Klopp za psa koji je na svim obiteljskim fotografijama od 2010. godine. Ima sinove Marca (26) i Dennisa (27) iz prvog braka, a vezan je za starije sestre Stefanie i Isolde te majku Elisabeth.

Ponosi se – kartonom

– Vjera mi je najvažnija stvar. Molio sam se kao mali s majkom, a sad se svake večeri molim sa suprugom Ullom.

U ljeto 2012. transplantirana mu je kosa, a kad ga pitaju je li zadovoljan, kaže:

– Dobro je ispalo, zar ne!

Taj bivši branič Mainza, za koji je igrao cijelu karijeru (suigrači Kasalo i Škrinjar), učio je i od legendarnog trenera Josipa Kužea, a kasnije ga je i naslijedio na klupi Mainza. Poznat je po zanimljivim izjavama, a takve Englezi vole.

– Čekat ćemo ga kao što dobra supruga čeka muža koji je u zatvoru! – slikovito je opisao kako će se nositi s ozljedom igrača. Kad je bio isključen, rekao je:

– Bio sam ponosan kad sam dobio prvi crveni karton kao trener – kazao je Klopp, koji je diplomirao na brzom hodanju na Goetheovu fakultetu u Frankfurtu.

Nakon poraza u finalu Lige prvaka, rekao je:

– U Londonu je bilo odlično, grad je lijep, kiša nije padala, jedino je rezultat bio sranje.

Na utakmicama je poznat po besprijekornim odijelima, a kod kuće je u japankama i kratkim hlačama.

– U trapericama ću vjerojatno i u grob. Sinovi misle da bih trebao promijeniti stil, ali im ta ideja neće proći...

>> Šokiran sam otkazom, nevjerojatno sam razočaran što odlazim

Komentara 1

MA
Majur
10:45 06.10.2015.

Pravi trener za Liverpool!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije