Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MAX!

Vatreni su na cijeni: Novi val Hrvata u Engleskoj

Mateo Kovačić
Foto: Press Association/Pixsell
19.06.2015.
u 21:28

Prema najnovijim vijestima s mercata, broj Hrvata na Otoku ovoga bi se ljeta mogao udvostručiti i izjednačiti sa sezonom 2010./2011., piše tjednik Max!

Prema postojećemu stanju, u engleskim klubovima nazočna su trojica hrvatskih nogometaša: Dejan Lovren u Liverpoolu, Andrej Kramarić u Leicester Cityju i Nikica Jelavić u drugoligašu Hull Cityju, dok je u odnosu na prošlu sezonu otpao samo Niko Kranjčar, kojemu je istekla posudba u Queens Park Rangersu. Niko je nominalno član kijevskoga Dinama, s neskrivenom ambicijom da produlji ostanak na Otoku. On je i hrvatski rekorder po broju nastupa u Premijernoj ligi, čak 153 u tri kluba: Portsmouthu, Tottenhamu i QPR-u, piše tjednik Max!

Prema najnovijim vijestima s mercata, broj Hrvata na Otoku ovoga bi se ljeta mogao udvostručiti i izjednačiti sa sezonom 2010./2011. kada su na engleskim travnjacima igrali Stipe Pletikosa, Vedran Ćorluka, Luka Modrić i Niko Kranjčar u Tottenhamu, Nikola Kalinić u Blackburnu i Ivan Klasnić u Boltonu. U projiciranoj hrvatskoj šestorci na Otoku, gotovim poslom za sada smatra se Mateo Kovačić u Liverpoolu, dok Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić tek figuriraju kao potencijalna pojačanja West Hama, odnosno Manchester Uniteda.

Pregovaračke pozicije Liverpoola i Intera u vezi Matea Kovačića nisu se još približile pa bi 21-godišnji reprezentativac vrlo lako mogao početak priprema dočekati u Milanu. Pat-pozicija, kažu nam bolje upućeni, produljit će se još neko vrijeme, možda čak i pretvoriti u sapunicu sličnu Modrićevu prelasku u Real Madrid prije tri godine.

>> Ostatak teksta i brojne zanimljive teme pročitajte u novom broju tjednika Max! koji je od subote na kioscima!

>> Tjednik Max! pratite na i Facebooku

>> Ne propustite Večernjakovu super subotu, 96 stranica intervjua, analiza i priča!

>> 'Mancini ima toliko igrača kojih se treba riješiti i onda izabere najboljeg - Kovačića?!'

Foto: Alcatel

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije