Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKE KRITIKE

'Neka Messi prestane tulumariti s osobom osumnjičenom za ubijanje djece!'

Lionel Messi
Reuters/PIXSELL
03.08.2015.
u 10:30

'Kup nacija je ogroman trošak Gabonu, a 20 posto populacije živi sa svega dva dolara dnevno.'

Lionel Messi našao se na meti kritika zbog odlaska u Gabon 17. i 18. srpnja kao posebni gost predsjednika Alija Bonga, koji provodi strahovladu i nitko ne bi pogriješio ako bi ga nazvao diktatorom.

- Ozbiljno je potkopao svoj kredibilitet kao Unicefov ambasador. Preporučamo mu da prestane tulumariti s diktatorom i barem objavi priopćenje u kojem će tražiti vladajući režim da istraži brojna ubojstva djece. Kup nacija je ogroman trošak Gabonu, a 20 posto populacije živi sa svega dva dolara dnevno - rekao je predsjednik Zaklade za ljudska prava Thor Halvorssen.

Naime, Argentinac je upravo zbog promoviranja Kupa nacija stigao u Gabon - koji će mu biti domaćin 2017. godine - i položio pritom kamen temeljac za izgradnju stadiona u Port-Gentileu koji će primati 40 tisuća navijača. Navodno je za to dobio 3,5 milijuna eura, ali iz Gabona su te informacije demantirali službenim priopćenjem.

- Nikakav novac nismo isplatili Lionelu Messiju za dolazak u Gabon, takve tvrdnje su laž - stoji u priopćenju, a osobno se odlučio objasniti i Bongo:

- Kad sam ga prije nekoliko godina upoznao u Barceloni, obećao mi je doći i sad je to učinio. Messi je čovjek od riječi!

Teško je shvatiti koji motivi su natjerali Messija da prekine odmor ranije i ode u Gabon, koji mu nije nikako usput i zapravo nema nekih poveznica s njime. Novac se činio najboljim objašnjenjem, ali o njemu nema govora, barem službeno. Također, na meti je kritika koje ni nakon dva tjedna ne jenjavaju i dolaze doslovno sa svih strana svijeta, pa i samog Gabona.

- Došao je ovdje kao da posjećuje zoološki vrt, neobrijan, u kratkim hlačama i s rukama u džepovima. Tako nešto si "nogometni mesija" i multimilijunaš ne smije dozvoliti, a nikako mu nije smio dozvoliti ni njegov domaćin - poručili su iz najjače gabonske oporbene stranke Unija naroda Gabona (UPG).

>> Teški trenuci za Messija: 'Nema ništa bolnije od toga'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije