Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak udarac za Bayer

Turčin koji je šokirao Hrvatsku suspendiran na četiri mjeseca

Hakan Calhanoglu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.02.2017.
u 19:39

Hakan Calhanoglu kažnjen zbog kršenja ugovora kojeg je imao s Trabzonsporom.

Sportski arbitražni sud (CAS) u Laussani suspendirao je veznog igrača turske reprezentacije i Bayer Leverkusena Hakana Calhanoglua (22) na četiri mjeseca zbog kršenja ugovora kojeg je imao s Trabzonsporom.

Calhanoglu će turskom klubu morati platiti i 100.000 eura odštete.

Trabzonspor je tužio Calhanoglua Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA)  uz tvrdnju kako je tada 17-godišnji turski veznjak prekršio ugovor potpisavši 2011. za Karlsruhe.

Calhanoglu je tada igrao za mladu momčad Karlsruhea, no dogovorio je transfer u Trabzonspor. Međutim, predomislio se i prvi profesionalni ugovor je potpisao za njemački sastav. Turci su se žalili, a FIFA je presudila u korist Trabzonspora. Potom se Calhanoglu žalio CAS-u i izgubio.

Zbog suspenzije neće imati pravo nastupa do kraja ove sezone, a propustiti će i osminu finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

"Ovo je težak udarac za Hakana i za naš klub," kazao je sportski direktor 'apotekara' Rudi Voeller.

Calhanoglu je iz Karlsruhea 2013. preselio u HSV, a godinu dana kasnije u Bayer Leverkusen.

U dresu Bayera upisao je 114 nastupa i zabio 28 golova. 

Upisao je i 26 nastupa za Tursku te pritom 8 puta bio strijelac. Zabio je i za remi protiv Hrvatske (1:1) na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije