Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Albanija u strahu

Teroristi planirali napad na stadion na kojem je igrala Hrvatska

Albanija - Srbija
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
08.11.2016.
u 20:12

Albanci su kvalifikacijsku utakmicu za SP s Izraelcima odlučili igrati u Elbasanu, a ne u Skadru. List Panorama objavio je da se sprema teroristički napad na izraelsku momčad

Albanski nogometni savez odlučio je zbog sigurnosnih razloga da se utakmica kvalifikacija za SP 2018 Albanija – Izrael ovog vikenda igra u Elbasanu, a ne u Skadru, kako je predviđeno. 

Albanci su se odlučili na taj korak nakon što je list Panorama objavio da se sprema teroristički napad na izraelsku momčad. Policija je nedavno uhitila četiri osobe koje sumnjiči za terorističku propagandu, financiranje i regrutiranje boraca Islamske države.

Dvoje uhićenih, liječnik i brijač, žive u Skadru, a list Panorama tvrdi da je kod njih nađen eksploziv kojim je trebao biti izveden napad. 

Vlasti su nedavno objavile da je od 2012. do 2014. godine više od stotinu Albanaca otišlo na ratišta u Siriji i Iraku, 15 ih je poginulo, a 30 boraca vratilo se u Albaniju. 

Skadar je grad na sjeveru Albanije u kojem je dvoboj s Kosovom nedavno igrala i hrvatska nogometna reprezentacija, dok je Elbasan grad vrlo blizu Tirane, pa se ocjenjuje da će sa sigurnosnog aspekta biti mnogo lakše organizirati utakmicu s Izraelom.

Komentara 2

IV
ivanjoksimovic
20:41 08.11.2016.

Cuj naslova. Senzacionalizam cist. Zar ne bi trebao naslov da bude nesto poput: Teroristi planirali napad na izraelsku momcad na stadionu u Skadru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije