Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj Barce

Tata, probudi se, pobijedi Real još jednom i isperi ovu sramotu!

Gerardo Martino
Foto: Reuters (Ilustracija)
14.04.2014.
u 08:15

Zahvaljujući neautoritativnom Tati i njegovim razmaženim i nadmenim zvijezdama, Real Madrid prestigao je Barcelonu (79-78) pet kola prije kraja prvenstva i uoči njihova međusobnoga ogleda u finalu Kraljeva kupa

Odletjet će Tata Martino na kraju sezone iz Barcelone, to je i njemu jasno nakon šokantnoga poraza od Granade (0:1), a ostavit će iza sebe dva rekorda.

Najprije o dostignuću iz Granade: Barcelona je ondje izgubila utakmicu, a imala je posjed lopte rekordnih 86 posto! Usto, imala je čak 33 otvorena centaršuta i 29 udaraca prema vratima (uključujući i blokirane). Ovo je bio prvi poraz Barce u Granadi još od sezone 1971./1972.!

Tata: Pobijedio slabiji

– Nemam što zamjeriti igračima, bili su vrlo dobri. Ishod utakmice je sramota koja se u nogometu događa vrlo rijetko. Jednostavno, pobijedila je momčad koja nije zaslužila pobjedu – kazao je Tata Martino, ovoga tjedna izbačen iz Lige prvaka od Atletica, ali i nedavno na isti način kao u Granadi u prvenstvu ponižen u Valladolidu (0:1).

Barcelona je u Granadi i drugu utakmicu ovoga tjedna ostala bez postignutog pogotka, što joj se posljednji put dogodilo u kolovozu 2008. godine pod Guardiolom. Tada su poraženi od Wisle Krakow (0:1) i Numancije (0:1), koju je s klupe vodio Sergije Krešić.

Zahvaljujući neautoritativnom Tati i njegovim razmaženim i nadmenim zvijezdama, Real Madrid prestigao je Barcelonu (79-78) pet kola prije kraja prvenstva i uoči njihova međusobnoga ogleda u finalu Kraljeva kupa u Valenciji ove srijede. Dobra vijest za Tatu je da u njemu najvjerojatnije neće biti ozlijeđenoga Ronalda, a Real mu je ove godine mušterija, jer ga je oba puta pobijedio...

A još nedavno, početkom ožujka Tata je u Barceloni doživljavao ovacije. To je onaj drugi rekord s početka priče, nevjerojatan podatak po kojemu je Argentinac Martino nakon 50 utakmica na klupi Barcelone bio uspješniji čak i od Pepa Guardiole!

Martinova Barca u tom je razdoblju imala gol-razliku 136-37, a Pepova momčad u sezoni 2008./2009., osvajač trostruke krune, 133-42. Samo je legendarni Helenio Herrera u sezoni 1958./1959. imao bolji učinak od Tate u Barceloni, sa 40 pobjeda, pet remija i pet poraza.

Ovise o Madriđanima

Ali, što to vrijedi Tati kada mu je najvjerojatnije iz ruku iskliznuo i drugi trofej jer teško je uopće zamisliti da bi Real mogao negdje kiksati do kraja sezone. I zamislite što bi se moglo dogoditi u posljednjem kolu: da Barca u srazu s Atleticom na Nou Campu igra za svoju čast, pobijedi goste i omogući naslov Realu. E to bi se pamtilo!

>> Real s odličnim Modrićem razbio Almeriju i preskočio Barcu koja je šokantno izgubila!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije