Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayernov igrač se predomislio

Tata Miljenko Benko: Odgađamo Fabianov nastup za Hrvatsku

Football Soccer - Bayern Munich v Manchester City - Pre Season Friendly - Allianz Arena, Munich, Germany - 16/17 - 20/7/16 Bayern Munich's Fabian Benko  Action Images via Reuters / Michaela Rehle
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
01.10.2016.
u 21:31

Ja bih to ovako rekao: mi smo Fabianov premijerni nastup za Hrvatsku za sada odgodili. Preporučio nam je to Fabianov menadžer Christian Nerlinger, jer, budući da je moj sin jednom već nastupio za Njemačku, i ako sada izabere Hrvatsku, nakon toga više ne bismo mogli mijenjati reprezentacije – kazao nam je Benko senior

Šokantan preokret u slučaju nadarenoga vezista Bayerna, 18–godišnjega Fabiana Benka! Iako je prošloga tjedna bio najavio kako će se priključiti hrvatskoj mladoj nogometnoj reprezentaciji (do 21 godine), jučer je obitelj Benko odjednom od svega – odustala!

Kontaktirali smo Fabianovoga oca Miljenka i čuli sljedeće:

Prerano je za odluke

– Ja bih to ovako rekao: mi smo Fabianov premijerni nastup za Hrvatsku za sada odgodili. Preporučio nam je to Fabianov menadžer Christian Nerlinger, jer, budući da je moj sin jednom već nastupio za Njemačku, i ako sada izabere Hrvatsku, nakon toga više ne bismo mogli mijenjati reprezentacije – kazao nam je Benko senior.

Kada ćete se definitivno odlučiti pod čijom će zastavom Fabian igrati?

– Jednostavno, mislimo da za Fabianovo priključivanje Hrvatskoj još prerano. Imamo još tri godine za razmišljanje o budućoj reprezentaciji i Fabian će se sada posvetiti karijeri u Bayernu – dodao je tata Benko i privremeno zaključio ovu priču.

Mukotrpni pregovori s obitelji Benko, koji su trajali dvije godine, bili su u nadležnosti tehničkog direktora HNS–a Romea Jozaka. Kontaktirali smo ga i zamolili za reakciju na najnoviji Benkov zaokret.

– Da, upoznat sam s Benkovom odlukom, jutros sam je saznao. Mogu samo reći da smo iznenađeni i šokirani, a za više od toga dajte nam malo vremena, pa će HNS dati i službenu reakciju – kazao je Jozak, koji je uložio goleme napore da pridobije Benka.

Očito je pritisak i Nijemaca na Benkovu obitelj prejak, u čemu imaju i potporu Christiana Nerlingera, bivšega igrača Bayerna i Borussije Dortmund, te njemačkog reprezentativca. Oni ga neće tako lako pustiti...

Rođen u Münchenu

Nadareni Fabian Benko prije dvije godine prvi i jedini put nastupio je za njemačku reprezentaciju do 17 godina. Bila je to neslužbena utakmica, pa ga taj nastup ni na što ne obvezuje. 

Dečko je rođen u Münchenu i Bayernu se pridružio sa samo sedam godina te je prošao njegovu nogometnu akademiju. Kod Carla Ancelottija protekloga je ljeta upisao prvi službeni nastup za Bayern u pobjedi od 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u Njemačkom kupu. Ušao je u igru umjesto Artura Vidala.

Prvoj momčadi Bayerna priključio ga je još Pep Guardiola, kod kojega je bio na klupi u Ligi prvaka, primjerice na utakmici protiv Dinama u Münchenu. Da je tada ušao u igru, bio bi najmlađi Bayernov igrač u povijesti u tom natjecanju.

Mlada reprezentacija tako će u odlučujući obračun sa Šveđanima (10. listopada u Trelleborgu) bez pojačanja iz Bayerna, ali opet s respektabilnim kadrom. Od igrača iz inozemnih klubova tu su Bartolec (Nordsjaelland), Milić (Oostende), Rog (Napoli), Halilović (HSV), Posavec (Palermo), Mikanović (Aarhus), Radošević (Red Bull Salzburg), Pašalić (Milan) i Perica (Udinese).

Komentara 77

JU
juma
21:49 01.10.2016.

Po meni ga više ne treba zvati, niti se oko njega truditi. Za reprezentaciju se igra srcem i onoga koji tako osjeća ne treba puno nagovarati, a ovoga nagovaraju već dvije godine i on ih nakon svega ovako izblamira?

Avatar lastan
lastan
22:24 01.10.2016.

Meni se sve čini da taj dečko neće igrati ni za HR ,a niti za Nj.Ne znam jel baš takav da će uspjeti dobiti u Bayernu i vjerojatno će, kao i mnogi talenti završiti u nekom regionalnom ligašu ili možda drugoligašu. Ako me demantira i uspije i zaigra za Njemačku svaka čast, skinut ću mu kapu.

Avatar nula
nula
23:05 01.10.2016.

On je veznjak a na toj poziciji, konkurencija u Hrvatskoj je daleko jaca od one u Njemackoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije