Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za Brazil

Švicarska je izgledna opcija za prijateljsku utakmicu u ožujku

niko kovač
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.12.2013.
u 10:50

Osim utakmice sa Švicarcima, Kovač želi prije SP-a još dva testa, i to oba nakon 25. svibnja jer u tjednu prije toga datuma Fifa ne dopušta pripremne oglede

Izbornik Niko Kovač zasukao je rukave i u protekla dva dana s članovima stožera dogovarao najvažnije detalje priprema za Brazil. Tako se već nazire ime prvoga suparnika vatrenih u ožujku sljedeće godine...

– Trebala bi to biti Švicarska u gostima, bio bi to uzvrat za prošlogodišnju utakmicu u Splitu, no to još nije službeno definirano – kaže Niko Kovač, koji čeka povratak predsjednika Šukera iz inozemstva, jer Davor ipak stavlja svoj potpis na sve ugovore.

Dva testa prije Brazila

Također, prema Nikinim riječima, još nije zgotovljen ni popis svih članova stručnoga stožera. Naime, izbornik želi priključiti još i skaute koji će se isključivo baviti opserviranjem protivnika na SP-u. I bit će ih, kaže Niko, sigurno više od jednoga, ali zeleno svjetlo opet treba dati Šuker.

Osim utakmice sa Švicarcima, Kovač želi prije SP-a još dva testa, i to oba nakon 25. svibnja jer u tjednu prije toga datuma Fifa ne dopušta pripremne oglede. Prije ne bi imalo ni smisla jer, primjerice, španjolsko prvenstvo završava 18. svibnja, a finale Lige prvaka igra se 24. svibnja.

I dok priključivanje stožeru poznatoga stručnjaka, dr. Igora Jukića s Kineziološkoga fakulteta ne predstavlja iznenađenje, mnogima će ime najmlađega člana stožera 35-godišnjega Branimira Ujevića biti nepoznanica.

Skaut za Real Madrid

No, mlađahni Imoćanin, profesor nogometa i vlasnik Uefine Pro licencije, već ima “stotine utakmica” u nogama. Malo će se tko sjetiti da je Branimir Ujević svojedobno odigrao četiri utakmice u Prvoj HNL za TŠK iz Topolovca i postigao jedan pogodak (Hajduku iz jedanaesterca), a nakon toga počeo je graditi trenersku karijeru.

Ujević je radio u školi nogometa Lokomotive, bio je šef škole sesvetskog Radnika, pomoćnik Ivana Gudelja u selekciji do 17, pomoćnik Roberta Jarnija u Hajduku i Zlatka Dalića u saudijskom Al Hilalu (s kojim je osvojio Prinčev kup), u međuvremenu ga je Kruno Jurčić u svom drugom mandatu u Dinamu angažirao kao skauta za Real... Na kraju, profesor Ujević bio je Niki Kovaču mentor na Nogometnoj akademiji, na kojoj je dugogodišnji predavač.

Niko, dakle, nije patio od velikih imena u stožeru, kao njegovi prethodnici na klupi vatrenih. Osim slavnoga brata, koji je karijeru gradio u Bayernu i Juventusu, Niko uza sebe ima dečke koji su igrali za Trešnjevku, Lokomotivu i Špansko (Lacković) i TŠK (Ujević), ali pouzdane, lojalne, stručne i – ono što je Niki najvažnije – šutljive i samozatajne. Njihove izjave nikada neće otići u eter...

Komentara 1

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
16:55 14.12.2013.

Protiv obale slonovače ne bi bilo loše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije