Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavlje pjesnika

'Svi imaju svoju mušteriju, a naša je Hajduk!'

Hajduk - Zagreb
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23.03.2015.
u 11:45

- Meni nije cilj zabiti se u obranu kao većini, već igrati napadački - rekao je Željko Kopić, trener Zagreba

Gemištarke su se zdušno praznile na klupskom šanku u Kranjčevićevoj, gdje je društvo sa zagrebačkim grbom na prsima dizalo ruke u zrak i slavilo novu pobjedu nad Hajdukom (2:0), a čelnici bijelih Jako Andabak i Marin Brbić stajali su u kutu. Njihove su ruke bile duboko u džepovima, gledali su na stranu.

– Svi imaju svoju mušteriju, a naša je Hajduk! – slavilo je društvo iz lože pobjedu koju su im, s dva loba preko Lovre Kalinića, osigurali Gabrijel Boban, a zatim i Filip Krovinović.

Nisu ponovili igru u derbiju

A kad već spominjemo ruke – glavni su akteri susreta bili dečki s rukavicama, oni su preuzeli stvari. Spomenuti vratar Hajduka bio je "bad guy", a vratar Zagreba Dominik Livaković heroj Kranjčevićeve ulice. Zadranin je obranio jedanaesterac Tinu-Svenu Sušiću, nekoliko puta Antonu Maglici... Bio je to njegov dan.

– Gledali smo igru vratara, njihov Livaković izvukao je čista dva "zicera" i sjajno obranio jedanaesterac, a naš vratar Kalinić imao je dva propusta pri izlaženju, bio je na pola puta kada je primao golove – prepričao je Stanko Poklepović, koji se i kao Igor Tudor u dva navrata ove sezone zapetljao u mrežu zamki koju zajedničkim snagama uporno pripremaju trener Željko Kopić i "supervizor" Dražen Medić.

Ni najstariji trener na Starom kontinentu, kao ni njegov prethodnik, nije uspio popeti se preko tri kule koje su na zagrebačkom grbu. Zadužio je za to Andriju Balića, Tina-Svena Sušića, Nikolu Vlašića te ispred njih Antona Maglicu, ali kako god se oni pokušali prijeći spomenuti bedem, pjesnici su im "rušili ljestve".

A Dominik Livaković (20) potvrdio je kandidaturu za najboljeg vratara lige.

– Što nam je nedostajalo? Pa nedostajao nam je gol! – pojednostavnio je priču Poklepović čija je momčad odigrala lošije nego u derbiju prošlog vikenda s Dinamom, pa dodao:

– Neću se vaditi da mi je nedostajao Marko, pa Janko ili Jure. Nismo sproveli sve što smo zamislili i trenirali, ali to je meni na teret i na dušu. Momčad mi je "mliječna", nije u stanju koncentrirano upravljati igrom.

I klinac u dresu Hajduka

Željko Kopić, čovjek koji se specijalizirao za pobjede nad Hajdukom, blistao je jer je prekinuo niz od tri poraza zaredom (Osijek, Dinamo, Split):

– Napokon smo odigrali kako sam želio! Meni nije cilj, kao većini hrvatskih klubova, zabiti se u obranu, već slagati igru prema naprijed. Neki put mi uspije, neki puta ne... – kazao je trener Zagreba.

Shvatio je kako može dobiti Hajduk i sad "dere" po tom receptu, uživa u deliciji... Svjedočio je tome i jedan šestogodišnjak u plavo-crvenom dresu, kojem smo sreli kako se, skrivajući između očevih nogu, strpljivo probijao kroz policijski blok kako bi se popeo na istočnu tribinu rezerviranu za otprilike pet stotina torcidaša. Na drugoj strani, smjestilo se oko tri tisuće kibicera, među kojima smo sreli skaute Juventusa, Torina, Monaca, Borussije Dortmund, ali i sveučilišne profesore, studentice. Nogometna euforija u gradu, lijepa slika...

Nismo očekivali poraz, napromašivali smo se i izgubili – kazao je Goran Jozinović.

>>Zagreb rastužio Špacu i prekinuo niz od tri poraza

Komentara 4

SO
sonce
11:58 23.03.2015.

Hajduk je podbacija jer nije igra sistem zaćepi,odćepi, spiralno, vertikalno, horizontalnu igru.

SO
sonce
13:06 23.03.2015.

Poklepović je obsijednut sa Ivićem ali ne može nikako dostići nivo gospodina Ivića ali zato lupeta sa raznim izjavam a novinarćići se dive.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:41 23.03.2015.

Kome hajdug nije mušterija? Od kada nema one mega petokrake nema titule , znakovito !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije