Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKO BOLJA PLAĆA

Eriksson želi dovesti Rooneyja u Kinu, nudi mu 645.000 eura tjedno

Wayne Rooney
Reuters/Pixsell
13.02.2016.
u 00:30

Eriksson smatra kako će u idućim godinama u Kinu preseliti i najbolji nogometaši svijeta Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

Nastavlja se "kinesko nogometno ludilo". Prema pisanju britanskog tiska kineski prvoligaš Shanghai SIPG želi angažirati kapetana Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

Daily Mirror navodi kako su čelnici kluba, kojeg vodi bivši engleski izbornik Sven Goran Eriksson, ponudili Rooneyju čak 645.000 eura tjedno što je skoro dvostruko više nego što zarađuje u Manchester Unitedu.

- Tko ne bi poželio Rooneyja u svojoj momčadi. Vidjet ćemo je li to u ovom trenutku izvedivo, ali imamo veliku želju ostvariti ovaj transfer - poručio je 68-godišnji švedski nogometni stručnjak.

Eriksson smatra kako će u idućim godinama u Kinu preseliti i najbolji nogometaši svijeta Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

- Bilo bi fantastično kada bi Ibrahimović nastavio karijeru u nekom od kineskih klubova, a to nije nemoguće - dodao je Eriksson.

Otkrio je i kako se diljem Kine otvaraju brojne nogometne škole, a klubovi mnogo pažnje posvećuju svojim mladim igračima. 

- Nemoguće je očekivati rezultate preko noći. No kineski klubovi su cijeli sustav pametno postavili i za nekoliko godina će njihova reprezentacija postati važan faktor u međunarodnim okvirima - naglasio je Eriksson koji vodi Shanghai SIPG od 2014. godine, a prije toga je godinu dana vodio Guangzhou.

Gudjohnsen nastavlja karijeru u Norveškoj

Bivši napadač Chelsea i Barcelone Islanđanin Eidur Gudjohnsen (37) karijeru će nastaviti u redovima norveškog prvoligaša Moldea.

Gudjohnsen je za Molde potpisao ugovor na dvije godine, a u Norvešku dolazi iz kineskog Shijiazhuang Ever Brighta čiji je dres nosio posljednjih šest mjeseci. Islandski napadač se vratio u Europu kako bi bio na 'oku' izbornika Larsa Lagerbacka uoči Europskog prvenstva u Francuskoj na kojem će Island igrati u skupini F zajedno s Portugalom, Austrijom i Mađarskom.

- Sretan sam što ću karijeru nastaviti u ozbiljnom klubu kao što je Molde. Želim pomoći svojim znanjem i iskustvom - kazao je 37-godišnji islandski napadač. Gudjohnsen je karijeri započeo u Valuru, a igrao je i za PSV, Bolton, Chelsea, Monaco, Barcelonu, Tottenham, Stoke, Fulham, AEK, Club Brugge... Za islandsku reprezentaciju je odigrao 84 utakmica i postigao 25 golova. 

Molde je ove sezone zapeo u 3. pretkolu Lige prvaka izgubivši od zagrebačkog Dinama, no norveški sastav je potom kroz Europsku ligu osigurao europsko proljeće. U 1/16 finala igrat će protiv Seville.

>> Rooney srušio Liverpool i ispisao povijesti Premier lige

Komentara 1

PU
pulizg
17:47 13.02.2016.

kaj se mene tice nek se cijeli nogomet preseli u kinu jer je ovo postalo prebolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije