Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modrić u Klaićevoj ulici

Sven (12): S Lukom sam slavio rođendan, nikad bolji dar!

Luka Modrić u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu primio je nagradu Večernjeg lista
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/18
27.12.2014.
u 20:15

'S Večernjakovom sam nagradom otišao u svijet, ona me je 2007. ohrabrila, dala mi vjeruju da sam zaista dobar'

Veseli smiješak na ozarenim licima iz dječjih bolesničkih kreveta pojavljivao se čas u jednoj, a čas u susjednoj sobi onkološkog odjela na drugom katu Klinike za dječje bolesti Zagreb, kako je u njih ulazio Luka Modrić. Nagradu za najboljeg hrvatskog nogometaša 2014. godine u izboru Večernjeg lista primio je u prizemlju bolnice u Klaićevoj, a statuu "Pobjednik" kipara Stipe Sikirice brzo je odložio i odjurio na kat razveseliti najmlađe koji su na odjelu, u bolovima...

Vjerujem da ćete pobijediti

– Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu. Želim vam sve najbolje i vjerujem da ćete uspjeti u borbi – hrabrio je Luka mlade pacijente obilazeći odjel na kojem su djeca s tumorima, leukemijom i limfomima te hematološkim bolestima.


– Nisam spavao od uzbuđenja, čekao sam da dođeš – kazao mu je Marko. Nogometaš madridskog Reala svakom je bolesniku kao poklon donio originalni dres, kapu, šal te vrećicu punu slatkiša.

Iz sobe do Markove s YouTubea je svirala navijačka pjesma "Srce vatreno". Djevojčica Marta (12) dočekala ga je raširenih ruku:
 – Luka, to je najbolja navijačka stvar! Volim i rock. Gledam sve tvoje utakmice, a tu u bolnici nam je dobro, imali smo finu klopu, danas smo jeli i francusku – ponosno mu je pričala Marta pa dodala:
– Znaš, ja sam već ujutro trebala biti puštena kući, ali čekala sam samo tebe. Vjerojatno sam jedina koja je svojevoljno željela ostati u bolnici... 
Izmamila je i ona njemu smiješak.
– Sjajno što ideš kući! Drago mi je to čuti, to je najljepša vijest. I nemoj se ovamo vraćati!

- Biti u ovom okruženju je zaista posebno, to kroz što djeca prolaze zaista je teško. Ako sam vas barem malo razveselio, bilo mi je to veliko zadovoljstvo – kazao je plavokosi nogometaš.

Nije samo on dijelio poklone.


– Vidi, nacrtao sam ti sliku s bojicama, ti i Mandžukić – dao mu je Hrvoje (7,5) ponosno poklon koji mu je pripremio.


Jedan je dječak bio posebno sretan.


– Danas mi je rođendan! A upoznati Luku, s kojim sam se slikao i koji mi se potpisao, najljepši je poklon koji sam ikad dobio! Ne mogu vjerovati da sam ga upoznao, to mi je bio san – ponosno nam je pričao Sven (12), a prijatelj Karlo (9), u dresu Real Madrida, dodao:
– Jedva sam sinoć zaspao koliko sam se veselio što ću upoznati Modrića, a morao sam leći već u devet navečer...

I Modrić završio na pregledu

Luka Modrić je i sam završio u bolnici na pregledu – na magnetskoj rezonanciji.


– Hvala svima koji su glasali za mene i omogućili mi da i četvrti put dobijem "Večernjaka". Večernjakova me nagrada podsjeća na onu prvu, kada sam odlazio u svijet. Ona me ohrabrila da budem bolji, da vjerujem u sebe. Lijepo je čuti što me tako veliki igrači, koji su sudjelovali u izboru, cijene. I sad mi je dodatan motiv da budem bolji...

>>Modrić u bolnici primio nagradu VL-a: Nadam se da sam razveselio djecu!

Komentara 6

KO
korisnik70
20:55 27.12.2014.

Bravo Luka!

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
21:38 27.12.2014.

Svaka cast!

Avatar usainbolt
usainbolt
09:44 28.12.2014.

Luka je ljudina! Hvala ti što si tako skroman i dobar čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije