Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska liga

Sve za pobjedu, u Rumunjsku plavi vode i svog kuhara

Dinamov autobus
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
26.11.2014.
u 12:54

Ademi ima žute kartone, zadnjeg veznog igrat će Vukojević

U srijedu ujutro Dinamovi nogometaši posebnim zrakoplovom putuju u Rumunjsku, gdje će u četvrtak igrati protiv Astre u 5. kolu skupine D Europske lige. Plavi će sletjeti u Bukurešt, a onda će još najmanje sat vremena provesti u autobusu kako bi došli u 65 kilometara udaljen Giurgiu. Astra je, podsjetimo, iz Ploestija, no vlasnik Ioan Niculae prije dvije godine prebacio je klub u Giurgiu, gradić od 65.000 stanovnika, na granici s Bugarskom.

Jeftine ulaznice

Unatoč slabijim rezultatima u zadnje vrijeme, Rumunji se nadaju da će svih 8500 mjesta na stadionu "Marin Anastasovici" biti popunjeno. Organizirali su i lutriju u kojoj će svaki gledatelj s kupljenom ulaznicom biti dobitnik, a cijene ulaznica i za naše su prilike niske – od 15 do 25 leija, odnosno od 25 do 42 kune! Inače, u Dinamovoj će ekspediciji nakon dugo vremena biti i kuhar jer plavi raspolažu informacijama da u ovom rumunjskom gradiću nema vrhunskog hotela ni restorana. A austrijski su nam kolege nedavno kazali da su imali i silnih problema s internetom kad je Red Bull Salzburg gostovao u Giurgiuu...

No izdržat će dinamovci dva dana u nešto skromnijim uvjetima nego što su navikli. A unatoč spomenutim potankostima, koje bi mogle nagnati na podcjenjivački odnos prema rumunjskom klubu, Astru se ne smije nimalo podcijeniti! Iako je klub u rezultatskoj (i financijskoj) krizi, iako ih je Dinamo u Maksimiru pregazio (5:1), Rumunji će neprijeporno dati sve od sebe kako bi u oproštajnoj europskoj utakmici pred svojim navijačima uzvratili Zagrepčanima za teški poraz.

Osim ozlijeđenog Joea Šimunića, u Giurgiu ne putuje ni "požutjeli" Arijan Ademi pa će tako na poziciji zadnjeg veznog napokon zaigrati Ognjen Vukojević:

– Jedva čekam početak, dugo sam i strpljivo čekao ovu priliku, zbog ovakvih sam utakmica, uostalom, i doveden u Dinamo! Učinit ćemo sve za pobjedu, znamo da nas očekuje težak okršaj, no imamo kvalitetu za osvajanje sva tri boda. Nadam se da će i Red Bull biti uspješan u Glasgowu pa da onda opet sami u zadnjem kolu odlučujemo o europskom proljeću – kaže Ognjen Vukojević.

Treba pomoć Salzburga

Osim pobjede u Rumunjskoj, Dinamo mora iščekivati i pozitivan rezultat Red Bull Salzburga u Glasgowu! Podsjetimo, svladaju li plavi Astru, a Red Bull remizira s Celticom, tada će Dinamu za prolaz trebati pobjeda od dva gola razlike protiv Celtica u posljednjem kolu u Zagrebu! Pobijede li Austrijanci, onda će Zagrepčanima, uz uspjeh protiv Astre, biti dostatna i minimalna pobjeda protiv Celtica. No u slučaju Celticove pobjede protiv Red Bulla sve kombinacije padaju u vodu i škotski će prvak osigurati prolaz prije gostovanja u Zagrebu...

>>Zdravko Mamić: Neodigravanje derbija najdrskiji je potez u povijesti!

>>'Nećemo kalkulirati, idemo na pobjedu! Moramo ispraviti pogreške od Salzburga'

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije