Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Dinamo srušio Arsenal na Maksimiru i upisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti

Dinamo - Arsenal
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/12
16.09.2015.
u 22:38

Iako se Englezi bili favoriti, a cilj modrih bio je samo ne osramotiti se, hrvatski prvak odigrao je fenomenalnu utakmicu i zasluženo slavio.

Nogometaši Dinama u prvom kolu Lige prvaka pobijedili su Arsenal na Maksimiru sa 2:1 i svojim navijačima priredili jednu od najljepših večeri u klupskoj povijesti. Iako se Englezi bili favoriti, a cilj modrih bio je samo ne osramotiti se, hrvatski prvak odigrao je fenomenalnu utakmicu i zasluženo slavio.

Zoran Mamić uoči utakmice zvao je Slavena Bilića i pitao ga za savjet (jer je on nedavno s West Hamom pobijedio Wengera) i to mu je zasigurno pomoglo u pripremi susreta, ali i treneru Dinama treba odati priznanje za odlično postavljanje momčadi jer na teren je istrčalo 11 lavova. A iako je na stadionu bila fantastična atmosfera, žalosno u cijelo priči jest samo to što je ovu veličanstvenu predstavu Dinama pogledalo samo 17.800 gledatelja jer ovo je zasigurno zaslužilo pun stadion.

Topnici su dobro otvorili, pritisnuli na početku, ali tih početnih 20 minuta bilo je gotovo sve što su pokazali večeras. U tom razdoblju Giroud je ima dvije dobre prilike, prvu mu je Eduardo obranio, a u drugoj je pogodio vratnicu. Nakon toga krenuo je i Dinamo, prvo su Pjaca i Antolić bili neprecizni iz daljine, a u 24. minuti Maksimir je eksplodirao!

Soudani je sjajno proigrao Pivarića, njegov udarac obranio je Ospina, ali lopta se od Oxlade-Chamberlaina odbila u gol. Publika je bila u deliriju, pjesma se ponovno orila Maksimirom, a to je dalo dodatni motiv i snagu igračima koji su u tim trenucima sjajno kontrolirali igru i potpuno umirili Arsenal.

Stvari su za hrvatskog prvaka postale još bolje u 40. minuti kada je nervozni Giroud srušio Pinta i zasluženo dobio drugi žuti karton.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

- Igramo protiv jedne sjajne momčadi, ali otvorila nam se velika prilika. Teško je sada igračima smiriti euforiju, ali nadam se da ćemo i u drugom poluvremenu igrati ovako dobro, govorio je pod poluvremenom Igor Cvitanović, pomoćni trener Dinama.

A nastavak je otvoren prilikom modrih, Soudani je pogodio vratnicu, a nakon toga Sigali je pucao pokraj gola. Velika je to bila šteta jer se već tada mogla prelomiti utakmica. No, samo deset minuta kasnije Junior Fernandes je odlično reagirao te nakon kornera Machada loptu proslijedio u gol te tako opravdao povjerenje koje mu je dao trener Mamić.

Arsenal je zatim krenuo na sve ili ništa, Wenger je odmah ubacio Walcotta, Campbella i Coquelin, ali jedino što je uspio postići jest da Walcott u 79. minuti zabije počasni pogodak. Štoviše, Dinamo je mogao i uvjerljivije slaviti, ali Ćorić se nije najbolje snašao u velikoj prilici duboku u sudačkoj nadoknadi.

"Kako je dobro, vidjeti te opet", orilo se s maksimirskih tribina na kraju susreta, slavila se velika i veličanstvena pobjeda, prva u skupinama Lige prvaka od 1999. godine kada je tadašnja Croatia pobijedila Sturm sa 3:0.

U drugom kolu Dinamo ide u München na noge Bayernu. Bit će to teška utakmica, ali modri ni večeras nisu bili favorit pa su uspjeli napraviti čudo. Tko zna, možda se ove godine kada nema pritiska dogode velike stvari...

- Ovo je recept za utakmicu protiv Bayerna, moramo igrati ovako i 'poginuti' na terenu, samo tako možemo do rezultata, rekao je nakon utakmice kapetan Domagoj Antolić.

Liga prvaka, 1. kolo:

Dinamo - Arsenal 2:1 (Oxlade-Chamberlaina ag. 24', Fernandes 58' / Walcott 79')

Tijek utakmice i golove možete pogledati OVDJE!

>>Na Maksimir je došlo 18.000 gledatelja, pogledajte kakva je bila atmosfera

>>Igrači Dinama: Ovo je pozivnica publici da napunimo Maksimir!

>>Arsenalove mlade zvijezde svladale Dinamo

Komentara 209

TO
torcidaš
22:43 16.09.2015.

Ajmo Dinamo Split slavi večeras večerašnji svi uz Dinamo Ajmo Mamici samo tako nastavite Hrvati su uz vas a crtači svastike neka pate. Neprijatelji Dinama, Hrvatske patite

KU
Kuburamile
22:50 16.09.2015.

Hrvatska slavi pobjedu Dinama svi večeras slavimo Bravo Dinamo, Dinamo....

FA
fatianegra21
20:17 16.09.2015.

Spremni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije