Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljud

Tino Sven Sušić darovao Hajduku 300.000 eura

10.08.2016., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 02. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Leonardo Sigali, Petar Stojanovic, Tino Sven Susic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
30.08.2016.
u 18:24

Poslije slavlja u Kranjčevićevoj, nakon gotovo tri mjeseca zaputio se Pušnik u svoj Dravograd. Nije ga bilo u Sloveniji još od lipnja, zaželio se domaćih poslastica...

Malo mira i zadovoljstva stiglo je za Marijana Pušnika nakon pobjede Hajduka 2:0 nad Lokomotivom. Poslije slavlja u Kranjčevićevoj, nakon gotovo tri mjeseca zaputio se Pušnik u svoj Dravograd. Nije ga bilo u Sloveniji još od lipnja, zaželio se domaćih poslastica...

A i dobro će mu doći mali predah jer za manje od dva natjecateljska mjeseca u Hajduku prošao je trenerski život od dvije godine. Slavljen i hvaljen nakon starta u prvenstvu i Europi, pa suočen s realnošću, s porazima i ispadanjem nakon utakmica s Dinamom, Rijekom i Makabijem...

Od Belgije do Belgije

I onda Lokomotiva, utakmica u kojoj je Hajduk mogao puno toga izgubiti. Da nije bilo pobjede, Pušniku bi se zbrajao kraj kolovoza, a to znači Hajduk bez Europe i s devet bodova zaostatka za Dinamom i Rijekom. Ovako je šest bodova u minusu.

Sportski direktor Mario Branco najavio je još kojeg igrača do kraja prijelaznog roka. Na radaru mu je sunarodnjak, lijevi bek Brage Tiago Gomes (30), koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u francuskom Metzu. Hajduk bi, za promjenu, trebao uložiti i koji euro. Sad će stići 1,7 milijuna eura od prodaje Tina Sušića u belgijski Genk.

Tino se još u nedjelju preselio u Belgiju iz koje je stigao u Hajduk. U nekoliko godina napravio je dobar krug, stigao je kao neafirmirani mladi igrač, bilo je dosta sumnji u njegove kvalitete. U Hajduku je morao dva puta dolaziti na provjeru kako bi ga “bijeli” angažirali.

No, u ovih nekoliko sezona apsolutno je stasao, postao iznimno kvalitetan vezni igrač koji se ima pravo nadati transferima i u jače lige od belgijske. Tek su mu 24 godine.

S Hajdukom je bilo natezanja oko odštete, koja se dijelila u omjeru 70:30, i to nakon što se odbije ono što je klub uložio u njega. Prema nekim izračunima Hajduku je trebalo pripasti 1,4 milijuna eura od transfera vrijednog 2 milijuna, ali nakon pregovora i Sušićeva popuštanja na klupskom računu ostat će 1,7 milijuna eura.

Erceg mogući nasljednik

Sušić je Hajdukova prošlost, bijeli trebaju pogledati prema njegovu nasljedniku. Možda ga može naslijediti Ante Erceg, koji je puno ofenzivniji, ali ima i taj potez kakav ima i Sušić. Drugog nasljednika u trenutačnom kadru baš i nema, to svakako nije Španjolac Maganto, koji tek treba pokazati da ima svoje mjesto u Hajduku.

U svakom slučaju bilo bi pogubno da novac zarađen od Sušića (i od Milića i Maganjića, koji su za 1,6 milijuna eura otišli u Fiorentinu) bude uložen u dnevno poslovanje. Onda to nije svrha zarada od transfera, to je preživljavanje.

Komentara 14

MK
mksdk
20:19 30.08.2016.

Da svrha novcu od prodaje Svena nije preživljavanje kluba, teško da bi klub od Svena tražio da mu ostavi onaj dio koji pripada igaču. Naime, takva potraživanja koja ozbiljno narušavaju ugled kluba se ne rade u normalnim okolnostima, nego u izvanrednim. Odnosno, tako bi barem trebalo biti. Teško mi je zamisliti neki klub koji igrače na redovnoj osnovi žica da se odreknu prihoda koji im po ugovoru pripadaju.

LJ
LJU39
21:34 30.08.2016.

a jeli novinaru pogubno bi bilo place i rezije platit treba ostat duzan jer te pare nisu za ove trskove koji lopovi..

RA
radekbrod
21:07 30.08.2016.

al je pametan ni hvala mu nebudu rekli za par mjeseci i pljuvali po njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije