Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH reprezentacija

Sušić: Belgija je strašno jaka, ne znaš od koga prijeti veća opasnost

Tino Sven Sušić
Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.10.2014.
u 21:34

"U Izraelu moramo osvojiti tri boda, oni su odlično otvorili kvalifikacije, ali i mi posjedujemo kvalitetu. Bitna nam je ta utakmica, usmjerit će nastavak kvalifikacija

Bosna i Hercegovina minulog je ljeta debitirala na Svjetskom prvenstvu, naši susjedi pokazali su se u dobrom svjetlu i teško je itko mogao predvidjeti da će nakon tri kola kvalifikacija za Euro 2016. na kontu imati samo dva boda. U ponedjeljak su zmajevi u Zenici remizirali s Belgijom (1:1), a izbornik Safet Sušić Belgijance je označio jačom reprezentacijom od Njemačke i Argentine! Slaže li se s tom konstatacijom nećak Tino Sven, udarna igla Hajduka?

"Stvarno su jedna od jačih reprezentacija, imaju na svakoj poziciji dva super kvalitetna igrača. Toliko su kvalitetni da je stvarno teško reći od koga prijeti veća opasnost", rekao je Sušić za Goal.

Kako ste vi doživjeli utakmicu?

"Mislim da smo dobro parirali, možemo biti zadovoljni. Prije Belgije bi sigurno s bodom bili zadovoljni, imajući u vidu njihovu kvalitetu."

Vi ste počeli igrati nogomet u Belgiji, igrali ste za njihove mlade selekcije?

"To mi je sigurno bio dodatni motiv. Poznajem dosta belgijskih igrača, u mladim sam reprezentacijama igrao sa De Bruyneom i Courtoisom , a iz Standarda znam Witsela, Defoura, Bentekea, Ferreira-Carrascu koji je sad u Monacu."

Čujete li se s nekim od njih?

"Ponekad se čujemo, naravno da kad se sretnemo da popričamo, ali ne mogu reći da s nekim imam česti kontakt."

Loše ste ušli u kvalifikacije?

"Prvu utakmicu protiv Cipra smo kiksali, to nam se nije smjelo dogoditi. Nakon toga smo očekivali četiri boda iz dvoboja sa Walesom i Belgijom, osvojili smo dva, no ima još dosta igre do kraja."
Pobjeda u Izraelu nameće se kao imperativ?

"U Izraelu moramo osvojiti tri boda, oni su odlično otvorili kvalifikacije, ali i mi posjedujemo kvalitetu. Bitna nam je ta utakmica, usmjerit će nastavak kvalifikacija. Tu je i Wales, oni igraju s Belgijom i dobar rezultat s Izraelom je nužan."

Osjećate li i dalje pritisak igranja u reprezentaciji s obzirom da je stric izbornik ?

"Sigurno da osjećam, postoji pritisak, ali kako vrijeme ide sve mi je lakše nositi se s tim."

Cijeli intervju pročitajte na Goal.comu

Komentara 1

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
09:11 16.10.2014.

Ma daaaaj Sven ..pa nisu jači od Slovenaca!????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije