Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO PLATINIJU

Šuker se polio kantom ledenom vodom uz potporu zaposlenika

Davor Šuker
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
29.08.2014.
u 14:13

- Hrvatski nogometni savez uvijek će se odazvati humanitarnim akcijama - rekao je Šuker.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, prihvatio je "Ledeni izazov", u svijetu poznat pod nazivom "Ice Bucket Challenge", koji mu je "nametnuo" Michel Platini te se zalio kantom ledene vode - uz dodatak.

Uz njega su bili tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, team managerica A reprezentacije Iva Olivari, pravni savjetnik Matija Puhak i glasnogovornik Tomislav Pacak.

- Zahvaljujem se prijatelju Michelu Platiniju, predsjedniku Uefe, što nas je nominirao. Hrvatski nogometni savez uvijek će se odazvati humanitarnim akcijama - rekao je Davor Šuker, a i ostali sudionici su progovorili o važnosti doniranja u borbi protiv ove zlokobne bolesti.

No prije polijevanja hladnom vodom, Šuker je nominirao predsjednika Tajlandskog nogometnog saveza Worawija Makudija, Predraga Mijatovića i predsjednika Slovenskog nogometnog saveza Aleksandera Čeferina.

Poanta ove humanitarne akcije jest da se netko polije kantom ledene vode ili donira novac udruzi ALS, a nakon toga izazove tri osobe po izboru da učine isto. Naravno, ni jedna od tih osoba prije toga ne smije biti izazvana i svi mogu učiniti oboje - donirati novac i politi se ledenom vodom.

Sve je počelo kad se vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg polio kantom ledene vode i izazvao Billa Gatesa, koji je potom učinio isto. To daje reklamu i  širi svijest o zlokobnoj bolesti. Naravno, svaki od sudionika izazova može se politi vodom, ali svejedno i donirati novac. Inače, samo od 29. srpnja do 25. kolovoza prikupljeno je 35,5 milijuna dolara.

>> Zdravko Mamić odbio se politi ledenom vodom, ali napravio je nešto bolje

>> Predsjednik Uefe Platini zalio se ledenom vodom i nominirao Šukera!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Svećenik
Svećenik
18:56 29.08.2014.

jel neko vidio da še škrtac uplatio? baš izbrojao novac?

DI
dinamojavolim1
12:09 30.08.2014.

haha dobra:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije