Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-u 8,4 mil. eura, vatrenima 2,9

Šuker nagovorio reprezentativce na manje premije: Savezu 70 posto novca, igračima 30

Davor Šuker
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
27.11.2015.
u 09:03

Novac bi se dijelio u omjeru 70:30 za HNS (dosad je bilo 60:40 za Savez!), a od tih 30 posto (ili 3,6 milijuna eura) namijenjenih igračima i stručnom stožeru, igračima bi pripalo 80 posto (2,88 milijuna eura), a stručnom stožeru 20 posto (720.000 eura).

Unatoč lošem ozračju oko hrvatskog nogometa, na sjednici (redovnoj) Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, prevladavali su pozitivni tonovi. Predsjednik Davor Šuker inzistirao je na toj pozitivnosti, a u uvodu sjednice je, kako prenosi službena stranica HNS-a, rekao:

Impresivno je vidjeti da se Hrvatska plasirala na devet od mogućih 11 velikih natjecanja! Imamo odličnu reprezentaciju i osjeti se dobra atmosfera u svlačionici – istaknuo je Šuker.

Stožeru 720.000 eura

Bio je to uvod za izvješće izbornika Ante Čačića o uspješnom završetku kvalifikacija za Euro, a izbornik je potom i najavio kako će nakon ždrijeba Eura izaslanstvo HNS-a odabrati i odgovarajući kamp reprezentacije u Francuskoj. Na ovoj je sjednici i službeno potvrđeno da će proslavljeni hrvatski igrač Josip Skoblar, koji ima veliki ugled u Francuskoj, biti veleposlanik HNS-a na Euru.

Iako se očekivao i razgovor o podjeli premija za nastup na Euru, o tome ipak nije bilo riječi. No čini se da su se kapetan momčadi Darijo Srna i predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovorili o podjeli tih 12 milijuna eura, koliko će se u blagajnu HNS-a sliti od Uefe za nastup naše nacionalne vrste u Francuskoj. Prema tim, još nepotvrđenim informacijama, novac bi se dijelio u omjeru 70:30 za HNS (dosad je bilo 60:40 za Savez!), a od tih 30 posto (ili 3,6 milijuna eura) namijenjenih igračima i stručnom stožeru, igračima bi pripalo 80 posto (2,88 milijuna eura), a stručnom stožeru 20 posto (720.000 eura).

Na sjednici je analiziran i rad s mlađim selekcijama, posebne su čestitke dobili reprezentativci do 17 godina za izvrstan nastup i plasman u četvrtfinale SP-a u Čileu.

Najbolji među mladima

– Samo su Hrvatska i Belgija od europskih zemalja došle do četvrtfinala, a moram naglasiti da nijedna europska zemlja od 2011. nije bila na više svjetskih prvenstava (četiri) od Hrvatske – rekao je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Dio sjednice bio je posvećen i istrazi Uskoka protiv dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića i izvršnog direktora Damira Vrbanovića. Izvršni odbor zauzeo je jedinstven stav da se poštuje načelo presumpcije nevinosti, odnosno da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno.

Nakon sjednice IO-a Davor Šuker i Damir Vrbanović otputovali su u Budvu, na treći po redu sastanak regionalnih nogometnih saveza. Prva su dva, podsjetimo, održana u Ljubljani i Opatiji.

>> Šuker vodio IO HNS-a: Iza nas je sjajna jesen, a Mamić i Vrbanović za nas su nevini

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije