Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HNS-a

Šuker: Ljutit sam na Baldasara, a protiv Italije možda igramo u Splitu

Davor Šuker
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.02.2014.
u 15:47

Pola sata u Splitu bilo mu je previše. Bombardiran je HNS-ov predsjednik Davor Šuker pitanjima o Splitu, HNS-u...

– Zadovoljan sam odnosom HNS-a prema Splitu – kazao je Šuker.

Primio ga je župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, razgovarali su o kampu u Baškom Polju za koji je Šuker obećao HNS-ovu pomoć između 300 i 500 tisuća eura. Iznos dovoljan za jedan teren s umjetnom travom.

– Ugodno se osjećam u Splitu. Još u prvom obraćanju kao predsjednik HNS-a obećao sam centar u Zagrebu i četiri centra u Hrvatskoj. HNS će dati pomoć, ne želimo se miješati gdje će biti, na nama je da osiguramo između 300 i 500 tisuća eura – kazao je Šuker.

Naravno, Svetice su njegov glavni izbor, to je i potvrdio, a ovo u Baškom Polju više je želja Županije. Rasprava je ubrzo krenula u smjeru Splita kao domaćina kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. godine protiv Italije.

– Razgovarat ću s izbornikom Kovačem, izvršnim odborom, igračima, sve opcije su otvorene. Sigurno je da će se u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu jedna ili dvije utakmice igrati u Splitu. Neka to bude Italija, a normalno je da se igra u turističkoj sezoni u Poljudu. Ali, ne želim prejudicirati, koristiti moć predsjednika i samostalno donijeti odluku. U mom mandatu Hrvatska je igrala u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, tako će biti i dalje – govorio je Šuker.

A onda je otvorena bolna točka. Split kao grad domaćin Eura 2020. godine. Vlada RH želi Split, ali Šuker je za Zagreb.

– Osobno sam rekao da to treba biti u Zagrebu, ali nisam protiv Splita. Mogu li država Hrvatska i županije osigurati sredstva, stotine milijuna eura za novi stadion? Nemojte me uvlačiti u političke igre – rekao je Šuker.

Tri mjeseca nije odgovorio na poziv gradonačelnika Splita Ive Baldasara i sada se pojavio, ali kod župana.

– Osobno sam ljutit jer je gospodin Baldasar rekao da će se za Euro prijaviti bez HNS-a. Hvala svima koji potpiruju vatru između sjevera i juga, ne želim igrati politički ping-pong. I HNS je bio ljutit na te izjave Baldasara – kaže Šuker.

A Šuker je morao objašnjavati zbog čega to Hrvatske nema u Splitu. Iz džepa je izvadio papir s popisom na kojem su imena Španjolske, Brazila i Nizozemske.

– Sve su to reprezentacije iz top deset. Zašto nisu igrali, primjerice, u Osijeku – rekao je Šuker.

Nije ga mimoišlo ni pitanje o odnosu Dinama i Lokomotive.

– Sve je čisto, pa ne bi nam inače Uefa dala dozvole. A sportska inspekcija ima svoje mišljenje – zaključio je Šuker.

Ključne riječi

Komentara 12

DA
dalmatinsin
19:37 28.02.2014.

kad si već bio u Dugopolju mogo si produžit do Hercegovine obnovit registraciju. Domoljubu !!

ĆA
ćaćaća
17:45 28.02.2014.

neka šuker samo radi..ne mora biti nikakav orator..veliki orator u hrvatskoj=manipulator..a takvi uništavaju hrvatsku uzduž i poprijeko već godinama..

JH
Jasna Horvat
07:40 01.03.2014.

Seljačina, No, svaka sila za vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije