Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka na Mandžu

Sudar igrača od milijardu eura: Realovi vrijede 717, a Atleticovi 320 milijuna eura

Real Madrid's Luka Modric (R) controls the ball as Atletico Madrid's Gabi (L) moves in during their Champions League final soccer match at the Luz Stadium in Lisbon May 24, 2014.  REUTERS/Kai Pfaffenbach (PORTUGAL  - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.08.2014.
u 11:43

Robert Jarni: Mandžukiću će trebati neko vrijeme da se prilagodi igri u Španjolskoj

U Španjolskoj se nogomet nastavlja tamo gdje i stao. Real i Atletico vode veliku bitku za "naslov prvaka Madrida", ujedno je to i borba za najbolju momčad na svijetu. Završili su sezonu epskim dvobojem u finalu Lige prvaka, Diego Simeone još sanja onaj gol Sergija Ramosa u završnici utakmice koji je odveo Real do produžetaka i osvajanja Lige prvaka.

Sada su veliki rivali opet tu, otvaraju sezonu u Španjolskoj dvobojem Superkupa. Atletico je, naime, Realu i Barceloni, na opće iznenađenje, oteo naslov prvaka Španjolske.

Još nisu u pravoj formi

– Ne očekujem spektakularan nogomet, premda su službeni dvoboji tih dviju momčadi spektakli i samim izlaskom igrača na travnjak. Pratio sam ih u pripremnim utakmicama, i Real i Atletico još se igrački traže, tek se zahuktavaju. Atletico ne igra kao prošle sezone, za taj borbeni Simeoneov stil igre treba vremena, a Real se treba uigrati s novim igračima u veznom redu – kaže naš proslavljeni reprezentativac Robert Jarni koji je svojedobno nosio dres Reala.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U odnosu na ono što je bilo prošle sezone, stiže mnogo novih nogometnih velikana. Atletico je pretrpio veliko renoviranje, pogotovu u napadu.

– Diego Costa bio je ključni igrač, zajedno s Davidom Villom činio je dvojac koji je bilo teško zaustaviti. Sada je tu naš reprezentativac Mario Mandžukić. Sigurno će mu trebati vremena da se prilagodi na igru Atletica i na ono što ga čeka u Španjolskoj. To je nešto drugo u odnosu na Njemačku. Mandžo je, smatram, izabrao najbolji mogući klub u Španjolskoj. Atletico, odnosno filozofija Diega Simeonea, i Mandžukić imaju niz sličnosti. U Atleticu će njegova agresija, trka i realizacija doći posebno do izražaja – kaže Jarni.

Di Maria ipak ostaje?

Atletico je ostao i bez vratara Thibauta Courtoisa, koji se vratio u Chelsea. Nije lud Jose Mourinho, svoju momčad u zapadnom Londonu obogatio je za Atleticov trojac, jer je uz Costu i vratara Belgije u Chelsea prešao i Filipe Luis. Cijena? Prava sitnica, šezdesetak milijuna eura. Ali, Atletico nije slagao novac pod jastuk, uz Mandžukića došli su i Antoine Griezmann, francuski reprezentativac, pa Meksikanac Raul Jimenez, slovenski vratar Jan Oblak...

No, svi ti Atleticovi milijuni nisu ništa prema onome što ulaže Real. Carlo Ancelotti ima sve što poželi. Spektakularni Kolumbijac James Rodriguez došao je iz Monaca za 80 milijuna eura, pa Toni Kroos za "mizernih" 30 milijuna eura. Na vrata ide Kostarikanac Keylor Navas, njegova cijena bila je tek 10 milijuna eura.

– Ostala je momčad na okupu, ali dolaskom tih igrača promijenit će izgled. Modriću će biti puno lakše igrati s Kroosom, koji ide u oba smjera, ima kvalitetan pâs. A što se tiče Jamesa, nisam siguran hoće li uopće igrati. Koliko čujem, Ancelotti silno želi da Angel di Maria, jedan od najboljih u prošloj sezoni, ostane – kaže Jarni.

Zamislite, govorimo o Realu, a nismo spomenuli Cristiana Ronalda i Garetha Balea...

– A zar njih treba uopće spominjati, to je tandem iz snova kakav nema nitko na svijetu. Jednostavno, bit će nezaustavljivi, obožavani, opasni – zaključio je Jarni.

Inače, danas će na stadion "Santiago Bernabeu" istrčati igrači vredniji od milijardu eura – Realovi vrijede 717, a Atleticovi 320 milijuna eura.

Komentara 10

JA
JackRussell
14:19 19.08.2014.

Fascinacija naših novinara famoznim vrijednostima igrača nema kraja, deset godina, svaki veći debri idu naslov "ples milijardi", "milijardu eura vrijedna utakmica", "derbi milijardi" bla bla bla....kao da će sami dobiti na vjerodostojnosti izmišljajući ovakve gluposti.

Avatar franioprvi
franioprvi
13:02 19.08.2014.

I ja se bojim za Mandzu , nije on dosta tehnicki jak za tu sredinu. Morat ce to nadoknaditi snagom , brzinom i srcem.

BO
bojnik
20:36 19.08.2014.

koliko toliko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije