Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat briljira u Monacu

Sjajnom Subašiću u leđa gledaju velikani - Buffon, Neuer, De Gea...

Tottenham Hotspur v Monaco - Champions League - Group E - Wembley Stadium Monaco goalkeeper Danijel Subasic celebrates as  Thomas Lemar (not in picture) scores his sides second goal Steve Paston  Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
21.02.2017.
u 11:30

Guardiola je od Cityja napravio momčad koja igra lijep nogomet, a gosti iz Kneževine najefikasnija su momčad u Europi ove sezone

Ljepotica današnje Lige prvaka igra se u Manchesteru, gdje će City od 20.45 sati ugostiti Monaco. Guardiola je od Cityja napravio momčad koja igra lijep nogomet, a gosti iz Kneževine najefikasnija su momčad u Europi ove sezone. Samo u prvenstvu zabili su ove sezone nevjerojatnih 76 golova, a u europskim natjecanjima još 16. Napad s Falcaom i Germainom im je ubojit, ali jednako je dobra i obrana, i to ponajviše zahvaljujući našem vrataru Danijelu Subašiću.

Zadranin briljira na golu momčadi iz Kneževine, a statistika pokazuje da je drugi najbolji vratar ove sezone u svim ligama petice.

Naime, Subašić je u čak 11 prvenstvenih utakmica ove sezone uspio sačuvati mrežu netaknutom, a bolji od Hrvata jedino je vratar Chelseaja Courtois, koji je u 13 ligaških utakmica ove sezone uspio utakmicu završiti bez primljenog gola.

Drugo mjesto sa Subašićem dijele vratar Villarreala Asenjo i Pele iz Marseillea, dok po 10 utakmica bez primljenog gola, znači jednu manje od Subašića, imaju legenda Juventusa Buffon te vratar Manchester Uniteda David De Gea. A vratar Bayerna Manuel Neuer pak ima dvije utakmice s praznom mrežom manje od Subašića.

Ugovor do ljeta 2019.

I zato zvijezdama Manchester Cityja Agüeru, De Bruyneu, Sterlingu večeras neće biti lako probiti Hrvata na golu Monaca. Suba ionako zna sa zvijezdama, primjerice veliki Zlatan Ibrahimović zabio mu je samo jedan gol u četiri sezone u PSG-u.

I trener Cityja na jučerašnjoj konferenciji za novinare pohvalio je Subašića.

– Monaco je impresivan, fan sam njihove igre. Napad im je sjajan, krila jako probojna, obrambeni igrači stalno trče naprijed-nazad, a golman im je odličan, jako iskusan – rekao je Guardiola.

Ovogodišnje sjajne Subašićeve partije samo su nastavak prošlosezonskih izdanja, kada je sa samo jednim primljenim golom bio najbolji vratar u utakmicama skupina Lige prvaka. A postao je prošle sezone i drugi najbolji vratar francuske lige po broju minuta bez primljenog gola.

I zbog svega toga ne čudi da mu Monaco želi produljiti ugovor.

– Imam ugovor do ljeta 2019. godine, a onda još malo i gotova je karijera. Nemam problem s tim što sam već dugo u Monacu, dapače najbogatiji ljudi svijeta plaćaju da dođu ovamo živjeti, a ja imam taj privilegij. Meni je u Monacu lijepo, imam dobar status, branim.. No nije bilo lako u početku, tko je sve dolazio od poznatih golmana, tko je sve pretendirao na mjesto na golu. Ali na koncu sam uvijek ja branio i dokazao da vrijedim, i to samo zato što sam jak u glavi i zato što i dalje radim kao da sam na početku – poručio je Subašić.

A konkurencija o kojoj govori Danijel bili su mu prvi vratar Argentine Romero, koji je zbog Subašića sjedio na klupi čak i u danima kada je s gaučosima igrao finale SP-a 2014. godine, te Stekelenburg, prvi vratar Nizozemske koji je pokraj Hrvata također neuspješno čekao red na vratima Monaca. A ove sezone Subašićeva rezerva u Monacu bivši je talijanski reprezentativni golman De Sanctis.

Vrsaljko od prve minute

U drugoj večerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka Bayer Leverkusen dočekuje Atletico Madrid. Trener Madriđana Diego Simeone najavio je da će od prve minute zaigrati Šime Vrsaljko, dok će Tin Jedvaj početi na klupi apotekara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije