Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvak Engleske

Stručnjaci o Leicesteru: 'Ovo je bajka!' 'Najveća stvar u povijesti nogometa!'

Leicester
Foto: Reuters
1/5
03.05.2016.
u 09:58

– Najveća stvar koja se ikad dogodila u nogometu! – kazao je Alan Shearer, legendarni centarfor.

Jedan navijač Chelseaja nosio je sinoć na Stamford Bridgeu transparent s porukom: "Učinimo to za Ranierija!" Na drugoj strani tribina još jedna poruka Talijanu koji je nekada vodio Chelsea: "Jedan od nas!".

Koeficijent 1:5000

I trener Leicester Cityja, sjedokosi Claudio Ranieri, u 65. godini dočekao je sinoć svoj prvi naslov prvaka, i prvi dakako u povijesti ovoga maloga kluba! Leicester City postao je jedna od najvećih sportskih senzacija u povijesti i bez sumnje najsenzacionalniji pobjednik engleske Premijerne lige ikada. Njegov koeficijent na osvajanje naslova prvaka uoči početka sezone bio je 1:5000. U prošloj sezoni tek je u furioznom finišu osigurao ostanak u ligi, a godinu poslije Leicester je postao prvak Engleske! On je 24. klub okrunjen u najvišem razredu engleskog nogometa, a Claudio Ranieri postao je osmi trener koji je osvojio Premiership!

Mora se reći da su igrači Chelsea sinoć u srazu s Tottenhamom bespoštedno ginuli za Leicesterov naslov. Iako su Spursi u prvom poluvremenu vodili s rezultatom 2:0 zahvaljujući pogocima Kanea i Sona, domaćin je smogao snage za veliki povratak u drugom poluvremenu. Najprije Cahill u 58., a onda Eden Hazard u 83. minuti spektakularnim pogotkom za 2:2. I slavlje u Leicesteru moglo je početi.

Sraz Chelsea i Tottenhama nalikovao je na pravu uličnu tučnjavu. Nervoza, provokacije, brutalni startovi s obje strane, naguravanja i udaranja, sve je to obilježilo londonski derbi okončan s čak 12 žutih kartona. Od toga su devet rekordnih za jednu premijerligašku utakmicu dobili igrači Tottenhama.

I dok je cijeli Leicester sinoć na ulicama slavio naslov prvaka, sa svih strana svijeta stizale su reakcije na ovaj neponovljivi sportski uspjeh.

– Najveća stvar koja se ikada dogodila u nogometu! – kazao je Alan Shearer, legendarni centarfor.

Infantino: Ovo je bajka...

Javio se i novi predsjednik Fife Gianni Infantino, opisavši Leicesterov trijumf kao bajku. Gary Lineker, koji je karijeru počeo u Leicesteru, naglašava kako je ovo najneočekivaniji trijumf u povijesti momčadskih sportova i svrstava igrače Leicestera u sportske besmrtnike.

Martin O’Neill do jučer je bio trener s najboljim plasmanom Leicestera u Premijernoj ligi – osmo mjesto.

– Ovo je ohrabrenje za sve nas koji radimo u nogometu. U njemu očito još ima romantike – kaže Irac.

Dva kola prije kraja prvenstva Leicester City ima nedostižnih plus sedam u odnosu na drugoplasirani Tottenham. Tako će se subotnja utakmica protiv Evertona na stadionu King Power pretvoriti u ludi, neobuzdani party. Prema tradiciji, igrači Evertona dočekat će nove prvake u špaliru i pljeskom ih dopratiti na travnjak.

Naglasimo i kako je sinoć prvi put jedan Hrvat osvojio naslov u Engleskoj. Andrej Kramarić odigrao je u jesenskom dijelu 22 minute u plavome dresu. I njega čeka premija za ovu titulu.

Komentara 6

Avatar jebb
jebb
11:50 03.05.2016.

Nadam se da je ovo cavao u lijesu ideji evropske Super Lige, onakve kakvom su je zamislili pijani milijarderi. Sampionski nogomet se igra i u jednom Leicesteru, a ne samo u Barceloni, Madridu, Machesteru, Milanu...

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:18 03.05.2016.

Mogu stručnjaci smatrati za čudo Leicester City ali za mene je još veče čudo sjajan uspijeh naše dalmatinske svetinje Hajduka jer osvojiti sjajno treče mjesto u HNL-u u konkurenciji mega jakih Lokomotive, Belupa i Splita je ne samo bajka nego istinski domoljubno ekstra čudo.

MA
mađar
15:12 20.05.2016.

Pitam se da li je ovaj novinar NORMALAN ili su mu pregor8le instalacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije