Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ

Što se događa s Kovačićem? Od ozljede u Parizu odigrao je samo devet minuta

Mateo Kovačić
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/5
25.11.2015.
u 16:28

- Treba vremena i igračima koji su tu dva mjeseca - rekao je Pérez stavši u obranu trenera Rafaela Beníteza koji je ovo ljeto preuzeo vođenje momčadi.

Hrvatski reprezentativac i vezni igrač Real Madrida, Mateo Kovačić (21), koji je na početku sezone bio dvanaesti igrač madridske momčadi te sudjelovao u svim utakmicama odigrao je svega devet minuta nakon navodne ozljede uoči utakmice protiv PSG-a u Parizu 21. listopada.

Igrač doveden iz milanskog Intera 19. kolovoza iskoristio je ozljede igrača poput Kolumbijca Jamesa Rodrígueza i Garetha Balea te je postao prvom zamjenom i povremeno počinjao susrete.

- Benítez bi ga vjerojatno ubacio i umjesto vratara Keylora Navasa - rekao je Hini jedan španjolski novinar podno stadiona Santiago Bernabéu početkom listopada. Benitez ga je tada hvalio na novinskim konferencijama i davao mu priliku da bude u isto vrijeme na terenu s Lukom Modrićem, iako je na početku rekao da je doveden kao zamjena za Modrića.

No ovaj mjesec je Kovačić odigrao samo devet minuta i to protiv PSG-a u Madridu. To mu je ujedno bio jedini nastup u zadnjih šest utakmica. Misterij je, pak, nastao krajem listopada u Parizu kada se pojavila vijest da se hrvatski nogometaš ozlijedio na treningu neposredno prije utakmice. 

Real Madrid tada nije objavio vijest o ozljedi niti je kasnije dao bilo kakvu informaciju. Kovačić je nakon toga propustio prvenstvene utakmice protiv Celte Vigo i Las Palmasa. Izašao je zatim na teren protiv PSG-a u Madridu te odigrao spomenutih devet minuta, a nakon toga ostao prikovan za klupu.

Nije sudjelovao u posljednja dva poraza, na gostovanju kod Seville 2:3 i domaćem u subotu od najvećeg rivala Barcelone sa 0:4.

Situacija s Kovačićem je zanimljiva jer je prije ozljede u Parizu skupio 436 minuta. Debitirao je u prvom kolu protiv Sportinga u Gijónu, a na idućem kompliciranom gostovanju u Bilbau kod Athletica bio je u udarnoj postavi. Te večeri je odigrao 88 minuta.

Ponovno je bio u početnom sastavu u Švedskoj protiv Malmöa gdje je proveo na terenu 73 minute i prvenstvenom susretu protiv Levantea gdje je dobio novih 75 minuta.

No u posljednjih šest utakmica odigrao je samo devet minuta. U međuvremenu su se od ozljeda oporavili svi igrači Real Madrida pa je momčad bila kompletna protiv Barcelone.

Kovačić je prije tjedan dana igrao za mladu hrvatsku reprezentaciju u Rijeci koja je poražena od vršnjaka iz Španjolske s 2:3.

Izbornik seniorske reprezentacije Ante Čačić rekao je nakon utakmice Real Madrida i Barcelone da nije zabrinut Kovačićevom situacijom. Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez poručio je prilikom potpisivanja šestogodišnjeg ugovora s 21-godišnjim nogometašem da je on „jako mlad“ ali s „iskustvom i talentom“.

U ponedjeljak se, pak, na izvanrednoj novinskoj konferenciji izazvanoj debaklom protiv Barcelone, Pérez neizravno dotaknuo i Matea Kovačića.

- Treba vremena i igračima koji su tu dva mjeseca - rekao je Pérez stavši u obranu trenera Rafaela Beníteza koji je ovo ljeto preuzeo vođenje momčadi.

Uz Kovačića ljetos su došli Brazilci Danilo i Casemiro te Španjolci Luis Vázquez i Kiko Casilla.

Benítez je u utorak navečer, uočio današnje utakmice Šahtara i Real Madrida, najavio mogućnost uvođenja Kovačića, no nije spomenuo njegovo ime.

- Kada igram dvije utakmice tjedno volim rotirati igrače. I rotirat ću ih. Dat ću priliku drugim igračima da pokažu kvalitetu i potaknu natjecanje za mjestima u momčadi - poručio je.

>> Darijo Srna na kavi s prijateljima Lukom i Mateom u Lavovu

Komentara 2

DU
Deleted user
01:02 26.11.2015.

Koje lapradanje.

HH
helgin@hogar
20:31 25.11.2015.

vidjeli da su se zahehali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije