Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANI NA ISPITU SEZONE

Što rade u omladinskoj školi Hajduka kad ne proizvode ni nogometaše C klase?

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
23.08.2016.
u 15:10

– Svi su ti igrači pod ugovorom, a naša je realnost borba za treće mjesto s Osijekom – izgovarao je Pušnik bolne riječi za pristaše bijelih.

Još je jedna katastrofa u derbijima iza Hajduka, ovaj put usred Poljuda lekciju je “bijelima” očitala Rijeka. Kao da napaćenim Hajdukovim navijačima nije bila dovoljna “četvorka” od Dinama, sada je stigao poker golova u jadranskom derbiju. U dvoboju protiv Dinama briljirao je Marko Rog, sada je, uz Gavranovića, utakmicu riješio Roman Bezjak. K

ada se gledaju pojedinci, priča je vrlo jednostavna, Hajduk nema kvalitete poput Roga ili Bezjaka. U tome je trener Marijan Pušnik u pravu, govorio je stalno o C klasama igrača koji dolaze u Poljud. Ali, pitanje je zbog čega te C klase uopće dolaze i što se onda radi u Hajdukovoj školi kada ne može proizvesti igrače najniže klase. Aktualni je Hajdukov trenutak da trpi “šamaranje” u Prvoj HNL od najžešćih rivala, ali i da u četvrtak igra utakmicu života protiv Makabija.

Ulazak u Europsku ligu donio bi injekciju od 2,4 milijuna eura, donio bi život u Poljud. Ali, i potvrdu mladom predsjedniku Ivanu Kosu da je odradio dobar posao dovođenjem Pušnika, sportskog direktora Marija Branca i niza stranih igrača sumnjivih kvaliteta. Protiv Rijeke to nije bio Hajduk, bila je to druga momčad u kojoj je niz onih kojima nije mjesto u Poljudu. Pušnik je u jadranski derbi izveo deset novih igrača u odnosu na Makabi, preuzeo odgovornost za težak poraz.

– Svi su ti igrači pod ugovorom, a naša je realnost borba za treće mjesto s Osijekom – izgovarao je Pušnik bolne riječi za pristaše bijelih.

Neka je i preuzeo odgovornost, ali nije objasnio što to znači. Hoće li sam sebi smanjiti plaću, ali prije je da je to samo deklarativno... Više brine spoznaja da je Pušnik i pomislio da se može nositi s Rijekom s momčadi koju je poslao na travnjak. Ili je nerealan ili ništa ne zna. A te priče o odmaranju ne stoje, pa sezona traje tek nešto više od mjesec dana. Od čega se igrači odmaraju, pa što će se onda tek dogoditi uđe li Hajduk u EL. Jedna će momčad igrati Europu, druga Hrvatsku ligu.

Ono što je nesporno, a vidjelo se i po navijačkim reakcijama, jest to da su teški dani pred bijelima. Još nedavno med i mlijeko tekli su u potocima, ozračje u nizu pobjeda bilo je sjajno, ali kad su došli teži ispiti, stigla je realna spoznaja stvarnih vrijednosti. No, sve se to može promijeniti preko noći, Makabi stiže bez Ben Haima koji je izludio Splićane u Izraelu... Nada umire posljednja, to geslo u Hajduku traje već godinama.

Komentara 24

Avatar Dančo
Dančo
15:47 23.08.2016.

kriv je mamić, šuker, i HNS

DU
Deleted user
16:12 23.08.2016.

Nego Ozrene htio sam te pitat više puta pa zaboravim...gdje su vam sad "par najboljih stopera u HNL-u" (!!??)...Maloča i Pandža...igraju li negdje ? Sigurno Maloči nije lako kad se sjeti da mu je Maminjo svojevremeno nudio milione a on odbio jer kaže hajdukovac sam od glave do pete a i zamjerio bi se torcidi (divljacima) pa kao veli "nema šanse da odem u Dinamo"...Eto , nema ga sad nigdje a navijači su ga zaboravili za tjedan-dva...pa sad ti budi hajdukovac...al bez šoldi..

MA
@Marsijanac
16:06 23.08.2016.

Neka nacrtaju jos pokoju svastiku, mozda to pomogne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije