Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVREN NA KLUPI

Steven Gerrard odigrao posljednji Merseyside derbi i ostao bez pobjede

Steven Gerrard
Reuters/PIXSELL
07.02.2015.
u 21:43

Završilo je nepopularnih 0:0, ali taj rezultat itekako skriva dominaciju Liverpoola nad Evertonom

Everton i Liverpool su odigrali 224. Merseyside derbi u kojemu su podijelili bodove. Utakmica je završila 0:0, pa je tako i peti, od posljednjih šest derbija između Evertona i Liverpoola završio bez pobjednika.

Iako u prvom poluvremenu nismo vidjeli pogotke, uzbuđenja nije nedostajalo. Bila je to utakmica visokog ritma u kojoj su obje momčadi imale prilika. Najprije je zaprijetio Liverpool. Steven Gerrard je u desetoj minuti izveo slobodni udarac, a loptu je ispod grede izvukao Robles. Brendan Rodgers je već u 16. minuti morao mijenjati igrača jer se ozlijedio Lucas Leiva, umjesto Brazilca je u igru ušao Allen.

Nakon toga je dvije lijepe akcije pokrenuo Muhamed Bešić, ali je oba puta obrana Liverpoola uspjela zaustaviti napadače Evertona. Najbolju priliku u prvom poluvremenu domaći su igrači imali u 22. minuti kada se Coleman probio po desnom boku. Došao je do samog šesnaesterca kada je odlučio ubaciti loptu u sredinu gdje su čekala dva napadača. Lopta je preletjela Lukakua, te je pala točno na glavu Naismithu koji je jako loše reagirao. Nije uspio kontrolirati udarac, a da je imao bi otvoren put prema golu Mignoleta.

Najbolju je priliku Liverpool imao u 27. minuti kada je Jordan Ibe ispalio bombu koja je zatresla vratnicu. Devetnaestogodišnjak je potegnuo s nešto manje od 20 metara, a lopta je zasjela na lijevoj vratnici. I dok je prvo poluvrijeme opravdalo očekivanja, drugo je možemo slobodno reći razočaralo. Everton se prvih pola sata nakon povratka nije ni vidio na terenu, a glavnu je riječ vodio Liverpool. Priliku je imao Sterling u 53. minuti, ali je pucao točno u domaćeg vratara.

>> Statistiku, ocjene igrača i prvenstvenu ljestvicu pogledajte na Goal.com

Deset minuta prije kraja utakmice Muhamed Bešić je napravio prekršaj nad Ibeom, a nakon toga je došlo do naguravanja igrača. Sudac je smirivao strasti, a žute kartone su zaradili Henderson i Naismith zbog svađe, te Bešić zbog prekršaja.

Nakon što je Rodgers u 82. minuti iskoristio i treću izmjenu bilo je jasno da Dejan Lovren ni danas neće zaigrati. Muhamed Bešić je u igri proveo 86. minuta.

Najbolju priliku na utakmici Everton je imao malo poslije Bešićevog izlaska. Coleman se probio do šesnaesterca, a iako mu se Lukaku nudio u sredini, odlučio se sam tući iskosa. odlično je pucao, a Mignolet se morao dobro potruditi da skine njegov udarac. Udarac iz 87. minute je bio jedini Evertonov u okvir gola na utakmici.

Nismo vidjeli pogotke, pa je tako Steven Gerrard svoj posljednji  gradski derbi završio bez pobjede.

REZULTATI:

Tottenham - Arsenal 2:1
Aston Villa - Chelsea 1:2
Leicester City - Crystal Palace 0:1
Manchester City - Hull City 1:1
Queens Park Rangers - Southampton 0:1
Swansea City - Sunderland 1:1

>> Kramarić ispao iz prvih 11, City najvjerojatnije iz utrke za naslovom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije