Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDON Glavni tajnik HNS-a pomagao reprezentativcima i pogrešno optužen

Srebrić nakon 'krađe' u Londonu: Bio sam nesmotren, bojim se reakcija u Hrvatskoj

21.11.2007.
u 19:53

Prema pisanju The Suna, na londonskom aerodromu Gatwicku uhićen je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. Prva verzija događaja, koju je objavio engleski tabloid, govorila je o krađi olovaka i papira u jednoj od trgovina nakon slijetanja u ponedjeljak oko 15 sati po hrvatskom vremenu, kao razlogu za privođenje Srebrića.

HNS: Nesporazum
Međutim, u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza piše: "Istina je da je g. Zorislav Srebrić imao jučer neugodnost o kojoj se raspitujete. Naime, prilikom kupovine dnevnih novina u londonskoj zračnoj luci, vidjevši kako dolaze igrači koje je zapravo čekao, pohitao je osigurati im poseban šalter za izlaz sa aerodroma, kako ne bi predugo čekali u redu, no londonski policajac je to protumačio kao izbjegavanje plaćanja, što je nonsens."

Događaj se nastavio u policijskoj postaji, a iz HNS-a javljaju: "Da apsurd bude veći, priveden je u policijsku postaju gdje su, naravno, vrlo brzo utvrdili kako je riječ o nesporazumu, no procedura je takva da je umjesto pet minuta, g. Srebrić u postaji proveo neko vrijeme."

Srebrić: Bojim se reakcija u Hrvatskoj
Ubrzo nakon što je izdano priopćenje, uspjeli smo kontaktirati tajnika HNS-a. "Dolazeći na aerodrom ušao sam u trgovinu WH Smith koja prodaje novine, i u tom trenutku sam vidio neke poznate ljude koje sam htio pozdraviti", prepričava događaj Srebrić, te nastavlja:


Naslov na The Sunu o navodnom uhićenju Srebrića

"Čim sam izišao iz trgovine (trgovina je otvorenog tipa, tipična za aerodrome - nap. a.) jedan civil me odmah legitimirao. Ubrzo sam se našao u policijskoj postaji, a nakon objašnjavanja i utvrđivanja da se u vrećici nalazilo robe u vrijednosti od četiri funte, policajci su imalirazumijevanja."

"Priznajem, bio sam nesmotren i nespretan, ali sada se bojim reakcija u Hrvatskoj", priznao je tajnik HNS-a. Nakon što je potvrdio da je u postaji bio do kasnih večernjih sati, na pitanje je li možda predsjednik Engleskog saveza urgirao njegovo puštanje, Srebrić je odgovorio: "Ne znam, ali ako jest, hvala mu na tomu."

Hrvatski reprezentativci zapanjeni
Jedan od policijskih službenika na aerodromu rekao je novinaru The Suna kako su "hrvatski nogometaši bili zapanjeni dok su odvodili njihovog šefa. Iako je Hrvat, govorio je vrlodobar engleski. Kada je rekao tko je, bili smo šokirani".

Glavni tajnik HNS-a na kraju je opisan i kao tinejdžer: "Takve stvari obično rade tinejdžeri, a on se ponašao tako kulturno i pristojno." Glasnogovornik policije Sussexa je otkrio: "Možemo potvrditi kako je uhićen 67-godišnjak zbog sumnje na krađu u WH Smithu na Gatwicku."

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije