Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZIME NEREDA

Srbija i Albanija na 'iglama', UEFA odgodila odluku o kaznama

Albanija
Foto: Reuters/PIXSELL
23.10.2014.
u 08:50

Moguća su četiri scenarija, ali najizgledniji su oni prema kojima će Srbija biti kažnjena.

Europska nogometna federacija (UEFA) danas je trebala donijeti odluku o epilogu prekinute utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, ali ipak je sve odgođeno do sutra (24. listopad), doznaje B92.

Pokrenut je postupak protiv oba nacionalna saveza, a Srbijanski nogometni savez tereti se zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta s tribina, korištenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije utakmice. Albanci su, s druge strane, suočeni s mogućom kaznom zbog odbijanja odigravanja utakmice nakon prekida, kao i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

Moguća su četiri scenarija. Ako Albanija snosi krivnju, Srbiji bi mogla biti dodijeljena pobjeda službenim rezultatom 3:0. Ako se pak utvrdi da je Srbija kriva, pobjeda bi bila dodijeljena reprezentaciji Albanije. Sljedeća opcija jest da se utakmica odigra na neutralnom terenu s publikom ili bez nje, a posljednja je ponavljanje utakmice u Beogradu, ali pred praznim tribinama.

Naravno, uza sve ovo UEFA može odrediti i novčane kazne, a to će sasvim sigurno i učiniti jer praksa je dosad bila takva.

>> Srbija i Albanija igraju novu utakmicu pred praznim tribinama?

>> Željeli smo nastaviti utakmicu, ali Albanci su to odbili

>> Pogledajte snimku zbog koje bi Srbija mogla biti drastično kažnjena!

Ključne riječi

Komentara 15

DS
dr.sc.pomoćni bagerist
11:04 23.10.2014.

srbiju treba odmah izbaciti iz nastavka natjecanja jer upad dokazanog srpskog huligana-navijača na teren i udaranje stolicom igrača albanije pokazuje da srbija nije spremna za sportska natjecanja na kulturan i fer plej način. sjetimo se i paljenja hrvatske zastave i vulgarnog vrijeđanja Hrvatske kad smo tamo igrali...pa rasizma srbije kad su igrali protiv engleske itd. ...toga je svjesna i UEFA i ako ih sada ne kazne rigorozno, na njihovoj sljedećoj utakmici bit će vjerojatno i mrtvih

BI
billynik
09:32 23.10.2014.

Zašto bi to Vanja Albanija trebala strijepiti, bez obzira na sve to ipak nije hrvatsko pravosuđe.

Avatar dr_watson
dr_watson
13:23 23.10.2014.

Servi nemaju niti jedan jedini dokaz da ih Albanci dronirali mogao to napraviti i sam Vucic. Albanije ce biti kaznjena samo novcano,ako uopce i bude . A za Serve ima dokaza kolko hocete da su zasluzni za prekid susreta iid susreta i za vrijednje tokom cijele utakmice, i napadanje albanskih igraca od strane navijaca i redara na terenu. A koja bruka 30.000 cetnika gleda a Cana im stema huligana na centru. Jednostavno nisu u stanju osigurati utakmicu viisokog rizika ,a to UEFU zanima sigurnost igraca , a nije im prvi put da se sramote 3-0 za Albaniju i Servija izbacena iz kvalifikacija. A Servima samo ostaju lazi,mitomanija i teorije zavjere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije