Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkanski kup

Srbi uvjeravaju: 2018. godine kreće Regionalna liga s četiri hrvatska kluba

Zdravko Mamić i Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
23.07.2016.
u 14:44

- Mislim da sam dobro zapamtio brojke. Nagrade bi bile značajne i imale bi velikog utjecaja na proračune svih klubova, zaključio je Kokeza.

Mediji u Srbiji proteklih su se dana raspisali o nogometnoj Regionalnoj ligi koja bi prema tvrdnjama iz Srbije trebala početi 2018. godine. Navodno je sve već dogovoreno, a i Uefa je dala zeleno svjetlo. 

- Regionalna nogometna liga s prostora bivše Jugoslavije mogla bi početi 2018. godine, izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Srbije Slaviša Kokeza gostujući na Arenasportu.

Plan je da u njoj budu i četiri hrvatska kluba, a isto toliko predstavnika dala bi i Srbija. Bosna i Hercegovina imala bi dva predstavnika, a Crna Gora, Makedonija i Slovenija jednog.

- Ideja je da se igra paralelno s nacionalnim prvenstvima, a liga bi se igrala između veljače i svibnja. Plan je da Balkanski kup prvi put bude odigran 2018. godine.

Prvi čovjek nogometa uvjerava da nagrade ne bi bile male. Pobjednik bi dobio oko 2,5 milijuna eura, dok bi prvih osam ili 10 klubova zaradilo najmanje 700.000 eura. Isto tako, pobjednik bi imao otvoren put prema Ligi prvaka.

- Mislim da sam dobro zapamtio brojke. Nagrade bi bile značajne i imale bi velikog utjecaja na proračune svih klubova, zaključio je Kokeza.

Dodajmo da se HNS još uvijek nije oglasio po pitanju Regionalne lige...

Komentara 34

RE
reza
16:10 23.07.2016.

Ma ljudi moji pa mi Hrvati nismo Balkanci i ta sugava regionalna liga nam nije potrebna.Zar su tisuce majki oplakivale svoje hrvatske sinove da bi se opet vracali na primitivni Balkanci i drugima davali priliku da snasih ledja zaradjuju kaoo sto su decenijama se bogatili preko lijepe nase Dalmacije. Samo Hrvatska liga.Europsak liga i Liga prvaka.Tamo i pripadamo.Slazem se s kolegom koji je rekao da ovo treba sprijeciti pa makar i silom.Ne dajmo nas Hrvatska identite.Mi nemamo nikakvog interesa od ove jadne regionalna lige Samo ovi drugima. Neka se sami izbore za Europsak kao sto smo i mi. Pozdrav Hrvati Ma i Lijepoj nasoj.

OV
Ovozemaljski
16:05 23.07.2016.

Kad crkne projekt "Njihov Hajduk" i Dalmatinci shvate da ih je Sdp unistio, opet ce se vratiti svojim hrvatskim korijenima i Sdp vise nece dobivati 49.5% u Splitu, sto znaci da nece biti ni nosioci vlasti!

Avatar plimni_val
plimni_val
17:26 23.07.2016.

Srbi, bolje vam je da prihvatite realnost i iziđete iz vlastitih zabluda i fantazija jer takvu ligu nećete gledati. Kopate po zgarištu na kojem vam je ostala Jugoslavija i jugoslavenska nogometna liga prije 25 godina, a svijet oko vas svo vrijeme ide svojim tokom. Opametite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije