Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVENIRALA UEFA

Srbi 'dočekali' Hrvatsku velikom slikom četničkog vojvode i ratnog zločinca!

Momčilo Đujić
Foto: Hina
1/5
07.02.2016.
u 22:19

Lijep prijam našoj futsal reprezentaciji upropastio je skandal napravljen od onih zarobljenih u Drugom svjetskom ratu

Hrvatska futsal reprezentacija lijepo je dočekana i tretirana u Beogradu, čak se navijalo za njih od domaćih navijača protiv Kazahstana (2:4), no sve je to nekoliko navijača upropastilo tijekom utakmice s Rusijom (2:2).

Postavili su na ogradu sliku ratnog zločinca, četničkog vojvode Momčila Đujića, odmah uz zastavu Srbije. Srećom, predstavnik Uefe reagirao je na vrijeme i sporna "krpa" odmah je uklonjena. Navijači koji su je unijeli nisu morali napustiti dvoranu.

Osim toga, nije bilo povika ili incidentnih situacija, ali činjenica da pristalice ratnih zločinaca i dalje neometano na sportskim borilištima u Srbiji odašilju svoje poruke, svakako je zabrinjavajuća.

I ovdje je riječ o ratnom zločincu, odgovornom za masovna ubojstva hrvatskih civila u Dalmaciji za vrijeme Drugog svjetskog rata. Preživjeli su ga upamtili po imenu Pop Đujić i isticali su ga kao vođu četničke postrojbe koja je činila zločine. Nikad nije odgovarao za nedjela jer je pobjegao u Sjedinjene Američke Države i tamo umro prirodnom smrću 1999.

Nažalost, Hrvatskoj ništa nije pomoglo u susretu s Rusima i završilo je 2:2, a za prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva trebali smo pobjedu s najmanje dva razlike.

>> Mato Stanković: Pokazali smo da smo prava momčad

>> Hrvatska nije napravila čudo i oprostila se od Europskog prvenstva

Komentara 310

DD
dr dragon
22:37 07.02.2016.

Gdje je Pusicka i onaj Glavasevic da komentiraju ovaj clanak?!

Avatar Idler 3
Idler 3
22:31 07.02.2016.

Dajte-najte, pa zar svake godine ne obilježavamo u Srbu "velki antifašizam" tog vojvode? Zar zbog pjesmica o tom vrlom "antifašisti" nisu kaznili mrski Z1?

SU
suncesmokvemaslina
22:40 07.02.2016.

jesu li ovi iz nevladinih udruga i raznoranih centara otišli spavati? nitko se ne javlja...ili možda organiziraju prosvjed pa nemaju kada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije