Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROŠADE NA POLJUDU

Sportski direktor Hajduka bit će stranac, a Bjelica je prvi izbor novog predsjednika

hajduk
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/11
26.05.2016.
u 18:03

– Hajduk ima viziju što i kako u budućnosti, krenuli smo od glave, u idućih sedam dana bit će izabran sportski direktor, pa idemo dalje raspraviti o sadašnjem treneru Buriću – kazao je Kos.

Hajduk je još bez sportskog direktora i šefa omladinske škole, trener Damir Burić na izlaznim je vratima, puno se toga ne zna, ali predsjednik Ivan Kos počeo je sastavljati svoj tim. Predstavio je svoje savjetnike, Dražen Nimčević bavit će se financiranjem i savjetima o porezima i pravnim poslovima, a Goran Krizmanić savjetovat će Kosa u strateškom i poslovnom upravljanju. Obojica će biti volonteri i raditi besplatno za Hajduk, čiji su članovi od 1976. godine.

Poslovne knjige nisu bajne

– Hajduk ima viziju što i kako u budućnosti, krenuli smo od glave, u idućih sedam dana bit će izabran sportski direktor, pa idemo dalje raspraviti o sadašnjem treneru Buriću – kazao je Kos.

Nimčević je predstavljen kao ugledni porezni stručnjak, predsjednik Hrvatske udruge poreznih stručnjaka.

– Počašćen sam što me predsjednik Kos pozvao da budem u njegovu timu – kazao je Nimčević.

Krizmanić je u javnosti poznatiji, menadžer je u Toyoti za Afriku, sjedište mu je u Južnoafričkoj Republici, a bio je tituliran kao glavni kandidat za predsjednika Hajduka, ali odustao je od natječaja.

– U onim rokovima u kojima je raspisan natječaj nisam imao dovoljno informacija, zbog toga sam odustao, a u ova dva tjedna dobio sam bolji uvid u Hajduk – pojasnio je Krizmanić.

Govoreći o svojim idejama, otkrio je da je Hajduk pod vodstvom Marina Brbića slabo poslovao.

– Moramo povezati nekoliko ključnih stvari, prije svega da klub izađe iz negativne spirale. Sada su nam poslovni rashodi veći od prihoda, pa smo dosad zbog toga morali prodavati igrače, a dugoročnim i kratkoročnim mjerama moramo Hajduk dovesti do toga da postane dobro funkcionirajući stroj. Vidio sam poslovne knjige i ne izgledaju bajno, imamo puno posla. Sportski rezultat nam je na prvome mjestu, svi smo se zaljubili u Hajduk kada je bio najveći klub u bivšoj državi, idemo ispraviti neke stvari, želimo kreirati peti element koji samo Hajduk i Dalmacija mogu dati. Trebat će nam jedinstva, homogenosti, nije ga bilo dovoljno, treba okupiti sve ljude koji žele dobro Hajduku. To nije jednostavan zadatak, nismo čarobnjaci i iskreno mislim da ćemo tek sljedeće sezone razgovarati o konkretnom proračunu. Moramo vući šahovske poteze kako bismo išli u dobrom smjeru – rekao je Krizmanić.

Kos se okružio odličnim savjetnicima, puno su toga iznijeli, imaju ideje, ostavljaju dojam da znaju što rade. Naravno, vrijeme će suditi o njihovim potezima, a svjesni su da ga i nemaju baš napretek.

Kosov je sljedeći zadatak u idućih sedam dana imenovati sportskog direktora. Dopao mu se stručnjak iz Portugala, to je praktički gotova stvar, premda Kos još drži otvorena vrata za domaće kandidate.

Razgovarao s Bjelicom

Stranac mora biti bolji dvadeset posto od domaćeg stručnjaka – kazao je Kos. Njemu nije ni sporno to što je razgovarao s Nenadom Bjelicom, koji je njegov prvi izbor. Indikativno je što je Kos preskočio odgovor na pitanje je li Burić njegov osobni izbor.

– On je aktualni trener Hajduka – suho je rekao Kos.

Nije se dao navući na neka obećanja o osvajanju naslova.

– Obećat ću da ćemo krvavim radom pokušati doći do trofeja – zaključio je Kos.

Komentara 9

Avatar Black_Zero
Black_Zero
19:07 26.05.2016.

Treba pruziti priliku ovim perspektivnim ljudima a ne ih odmah pokopavati, i nek udruga "Nas Hajduk" ode u t..p....m....... i odrijesi ruke ovim ljudima jer mi se nekako cini da je ovo zadnji let na Poljudu, treba nam jak Hajdukuk da stane uz rame Dinama inace je ovo preslo u kazalisnu predstavu.. Pozz od hajduckog ljubimca

SP
Spok
17:43 27.05.2016.

Gospodine Ninčeciću,vaša izjava je sve drugo osim poštena i korektna prema bivšem predsjedniku Brbviću.Kažete da je on loše poslovao.Pri tome zaboravljate ili namjerno izostavljate činjenicu o dugu koji je Hajduk imao prilikom dolaska Brbića i situaciji sada kada je smijenjen.U vašem predstavljanju rečeno je da ste član Hajduka od1976.god.Pa gdje ste do sada,zašto niste i prije ponudili svoju pomoć Hajduku (ne Brbiću,Hajduku) da se prije i lakše riješe problemi dugova koje su ostavile prijašnje Uprave.Vjerovatno bi tada Hajduk prije se riješio dugova,jer vi očito imate čarobni štapić za riješavanje takovih problema, te bi davno prije mogao ulagati u pojačanja i tako osvajati titule.Gospodine lako je obećavati,ali vi kao vrsni financijaš dobro znate da bez novca nema niti napretka.Vjerovatno znate i to da su Split i Dalmacija bili ( a djelomično su i još) devastirani i da Hajduk nije imao pomoći od nikoga,već se moralo zasukati rukave i sam se boriti za opstanak.Ako ste navijač Hajduka od 1976.g. tada vam mora biti poznato da je Hajduka od propasti i likvidacijesoasila Torcida pritiskom na Grad da daju jamstvo za kredite Hajduku, koje je kasnije preuzeo Grad,a Hajduk i danas mora vraćati sredstva gradu.U ostalom nemam ja što vas podsjećati,pa viste član Hajduka od 1976.i sve dobro znate,ali mudro izbjegavate govoriti o tome.Zar mislite da Torcida i NH bez razloga zahvaljuju Brbiću na svemu što je učinio da izvuče Hajduk,a da mu pri tome nitko nije pružio pomoć, a ponajmanje stručnjaci kao što ste vi ili recimo jedan od "nadzornika gospodin Guste Santini čiji je ego izgleda veći i od najveće planine u Dalmaciji.Izgleda da niti vi niste daleko od njega.I na kraju,da vherovatno je Brbić i griješio,kako vi sad kažete "loše poslovao",ali i uz tako "loše poslovanje" uspio je mnogo učiniti za Hajduk,što mu priznaju svi objektivni da nekažem POŠTENI ljudi.Interesantno da recimo jedan od kandidata za predsjednika je obećavao da ako bude izabran da će Hajduku osigurati milijune eura.Pa gdje je on sada,zar bi on pomagao Hajduku i osiguravao mu milijune samo ako je predsjednik? I još bi se puno toga reći,ali za kraj prepooruka: budite umjereniji u izjavama i ocjenama onoga u čemu niste ni mrvicu doprinjeli,a trebali ste akoste pravi navijač i imate znanja i mogućnosti pomoći.

PM
pubi.mlinarec
19:15 26.05.2016.

evo nam novih cirkusanata u seljackom klubu Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije