Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užareno ozračje

Hajdukova mladost ostvarila je trijumfa i bez trošenja novca

23.07.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, HNK Hajduk Split - FC Koper. Navijaci Torcide podigli salove. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
25.07.2015.
u 10:50

U Splitu dosad nije bilo strpljenja pa se prečesto zadnjih godina u kratkom vremenu išlo iz jednog u drugi ekstrem. Od euforije do očaja

Hajdukova izvedba u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Kopra napokon je razgalila splitske navijače. Uvjerljiva (4:1) pobjeda opet je užarila navijačko ozračje u gradu podno Marjana.

Jefferson smirio stopere

Klinci Damira Burića položili su ispit zrelosti. Ove godine kao nikada dosad pogodili su na Poljudu s nekolicinom igrača koje su doveli. Burićev as u rukavu protiv Kopra bio je Tomislav Kiš. Napadač bijelih vraćen je s posudbe iz Zavrča i bio ključni igrač u jednoj od najvažnijih Hajdukovih utakmica sezone. Zabio je prvi gol i asistirao Caktašu za treći koji je sasvim sigurno slomio ambicije Kopra. I više nego dovoljno za ovacije prepunog Poljuda.

Brazilac Jefferson još je jednom pokazao kako će biti veliko Hajdukovo pojačanje. Osim spektakularnog pogotka za 2:0, Jefferson je oduzeo bezbroj lopti, zaustavio puno napada i u skoku u svom šesnaestercu glavom odnio nebrojeno duela. Opet je, baš kao i u nedavnom derbiju s Dinamom, bitno rasteretio stoperski dvojac Milović – Nižić. Dosta se ovih dana analizirala igra Hajdukovih bekova. Tudor i Pejić također su zadovoljili. Mladi Hajdukov dvojac pokazao je da ima potencijal i kako s vremenom njihova izvedba može biti samo bolja. Sav svoj trenerski autoritet Burić je uložio u Hajdukovu mladost.

Balić protiv Kopra nije bio na razini na kojoj objektivno može biti, no kod tog mladog igrača važno je da je već u ovoj fazi razvoja spreman preuzeti rizik i odgovornost. Slično vrijedi i za Vlašića.

– Ovo je mlada momčad kojoj treba dati vremena – kao mantru ponavlja Burić zadnjih dana.

I možda je to najbolji smjer. Pitanje je koliko u gradu kakav je Split to može biti izvedivo. Naravno, kohezija s Torcidom i klubom nikada nije bila sporna, ali prečesto se zadnjih godina u kratkom vremenu išlo iz jednog u drugi ekstrem. Od euforije do očaja.

Naježio sam se kada sam vidio sve te šalove na sjeveru i ozračje koje je upriličila Torcida – priznao je Burić.

O kapacitetu Lovre Kalinića već se sve zna i nije novost da je to vratar koji daje dodatnu sigurnost momčadi. Obranio je dva čista šuta slovenskih igrača i bio iznimno siguran. Protiv Kopra sve je svoje zadaće odradio bez pogreške. Napadač Ohandza već je u prvim utakmicama potvrdio kako nema sumnje da će biti pravo pojačanje. S njim u momčadi možda bi pobjeda protiv Kopra bila i uvjerljivija.

Mogu i sa Strømsgodsetom

Ono što je važno, Hajduk u pripremi sezone nije ništa uložio u momčad, a pogodio je s igračkom križaljkom. Naravno, mnogi će sada reći kako je Koper roba sumnjive kvalitete, no to je isti Koper koji je Hajdukovim navijačima nakon prve utakmice utjerao strah u kosti. No, uzmimo primjer Ludogoreca koji je ove sezone u momčad uložio pet milijuna eura i ispao od moldavskog Milsamija. Pitanje je tko je bolja momčad, Milsami ili Kopar. Od Europe se oprostio i Maribor koji već nekoliko godina sustavno radi i uzima ga se kao primjer koji naši klubovi trebaju slijediti. Izbacila ih je Astana. Također, mađarski Ferencvaros ulaže u rangu Rijeke, no Željezničar im je bio preteška prepreka.

Rijeka je zadnjih sezona stabilan klub i nema financijskih problema kakvi muče Hajduk. No, protiv Aberdeena izostala je ovaj put Kekova alkemija. Sheriff iz Tiraspolja u zadnjih je pet godina triput igrao u skupini Europske lige, no ove godine poslužili su se sličnim modelom kao Hajduk i kod kuće su primili tri komada. Kada govorimo o Hajdukovu modelu, Sheriff je ove sezone napustilo dosta igrača, a dovodili su samo slobodne. Splićane u trećem pretkolu očekuje norveški Strømsgodset. Matični klub Martina Odegaarda, klinca kojega je u siječnju ove godine kupio madridski Real, sigurno nije nepremostiva prepreka.

>> Hajduku stigla kazna: Mora platiti 15 tisuća eura i zatvoriti dio tribine

Komentara 31

DU
Deleted user
11:07 25.07.2015.

Majke ti kao da su dortmunda dobili 4-1 XD. I to uz dobru dozu srece.

BU
buljanzeljko453
11:24 25.07.2015.

Drago mi da su dobili. .ali samo da ne bude ko svake godine ?? Tresla se brda rodio se mis. Uvjek u ovo vrijeme godine navikli smo na ove price. .daj boze da se prevarim.

DI
dinol
11:27 25.07.2015.

Hajdukov novinarski lobi radi dobar posao :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije