Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repovi nakon susreta

Splitovci optužuju hajdukovce, oni demantiraju: Nisam pljunuo i ništa nije razbijeno!

Split - Hajduk
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
19.02.2017.
u 22:24

- Ništa nije razbijeno, pođite u svlačionicu i uvjerite se da je tako - kazali su nam iz Hajduka. I bili su u pravu, svlačionica u Parku mladeži je bila netaknuta.

Dečko, koji je prije mjesec-dva želio napustiti nogomet i posvetiti se poslu pomorca ušao je s klupe u 74. minute, pretrčao pola obrane Hajduka i ubacio Ivanu Pešiću za gol kojim je Split došao u vodstvo od 1:0. O Ivanu Jovanoviću je riječ, adutu Splita s klupe. Njegov dribling i asistencija bilo je nešto najbolje što se vidjelo u gradskom derbiju. Nešto kasnije mogao je poravnati Erceg, ali bio je za malo neprecizan. Ipak, Erceg je odveo Hajduk do boda u 82. minuti nakon što mu je odlično ubacio Vlašić. Nekadašnji kapetan Splita u slavlju je, sasvim nepotrebno, nešto gestikulirao prema svečanoj loži. Poznato je da se s braćom Žužul nije razišao na najsretniji način, ispalo je da je pljunuo prema loži o čemu je govorio Splitov predsjednik Slaven Žužul, a Erceg sve demantirao sat i pol nakon utakmice.

- Nisam pljunuo prema nikome. Bio sam sretan zbog izjednačenja, ali i ljutit zbog toga što nam od prve minute mnoge stvari nisu išle u planiranom smjeru - objašnjavao je Erceg.

Hajduk je mogao i do pobjede, Tudor je u 86. minuti pogodio vratnicu. Završnica je donijela zanimljiv gradski derbi, koji je na kraju završio rezultatom 1:1 (0:0).

Nevjerojatnu dramu proživljavao je Hajdukov trener Joan Carrillo u prvom dijelu dvoboja u Parku mladeži. Pretrčao je uz klupu više nego neki njegovi igrači, a toliko puta je nemoćno širio ruke i sjedao na klupo od bijesa da je to bilo teško i gledati. Sve njegove ideje i zamisli o balansu između obrane i napada, o brzoj predaji lopte, o visokom napadu nisu realizirane. 

- Nismo imali brzinu kod protoka lopte, griješili smo u predaji. U drugom dijelu sam želio pobijediti, napravio sam promjene u tom smjeru, igrali samo sa samo jednim defenzivnim veznim. Željeli smo pobjedu, završili som utakmicu s puno ofenzivaca - govorio je Carrillo bezuspješno pokušavajući naći opravdanje za slabu igru.

Lopta je teško dolazila do Splitovih vratiju, jedini, koji je u prvom dijelu redovima Hajduka nešto ozbiljnije pokušavao bio je Fran Tudor. U Carrillovoj formaciji 4-3-1-2 zauzeo je poziciju polušpica, španjolski trener dao mu je prednost ispred najveće klupske zvijezde Nikole Vlašića. Ubacio ga je u Carrillo u igru u drugom poluvremenu, i to umjesto Hamze. Vlašić je zaigrao u veznoj liniji, na poziciji na kojoj nije igrao na pripremama. S Vlašićem na klupi bili su Erceg i Said, Carrillo ima odličan napadački izbor, a po igri "bijelih" čini se da je ovaj put pogriješio u izboru. Uostalom, preokret su napravili baš Erceg i Vlašić, sve suvislo što je Hajduk napravio išlo je od njih.

Hajduk je u nastavka ušao malo agilnije, ali najbolju prigodu imao je Amer Dupovac u 52. minuti. S pola metra nije zatresao mrežu Hajduka, odigrao je kao da je igrač Hajduka, a ne Splita... 

Bilo je još popratnih detalja. Nakon utakmice Hajdukovi igrači su nešto vikali, čula se buka iz svlačionice, a predsjednik Splita Slaven Žužul kazao je kako razbijaju.

- Ništa nije razbijeno, pođite u svlačionicu i uvjerite se da je tako - kazali su nam iz Hajduka.

I bili su u pravu, svlačionica u Parku mladeži je bila netaknuta.

>>Gradski derbi Splita i Hajduka završio bez pobjednika

Komentara 3

HR
Hrabraja
23:05 19.02.2017.

Borba za ostanak, to je dostignuce torcide u upravi.

KJ
kjamar
10:16 20.02.2017.

Ko stoji iza NH i torcide to je poanta svega i ko je bio taj koji je odobrio zadruzi da bira NO koji opet bira upravu Hajduka . Zna se ko su osnivaci zadruge Jako Andabaka i Tommy Mamic koji ko fol prodaje dionice svojoj zadruzi . Grad Split jo vecinski vlasnik po nalogu ostavlja Hajduka tajkunu koji je tu samo kako bi razhebao klub izvukao iz njega sta se izvuc da a prodat za navodnu sicu sve sta valja.Stalnim dovodjenjem i popunjavanjem skupih levata sta Hadjuk B sta u Hajduk ljepo se svaki mjesec uzima razlika prikazane place i stvarne place koja se daje tim istim levatima koje nikad nitko nije htio ali bitno je da mogu 2 na nogu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije