Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV SPLITA

Dinamo slavio 3:0, Čop zabio dva, Fernandesa odvezla hitna

Dinamo Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
16.04.2014.
u 20:40

- Teba pitati izbornika je li Čopu mjesto u reprezentaciji. I dalje smatram da bi prvi strijelac Hrvatske trebao imati mjesto u avionu za Brazil. Svi živimo od Hrvatske lige, moramo je promovirati - kaže Mamić.

Dinamo je protutnjao kroz Park mladeži, s 3:0 (2:0) je ponizio Split. Na najbolji mogući način Zagrepčani su Splitu uzvratili za poraz u listopadu. No, sve je ostalo u sjeni prekršaja Rugaševića nad Čileancem Juniorom Fernadesom u 54. minuti. Sudac Ivan Bebek beku Splita dao je žuti, isključujući, karton, a Fernades je završio u bolnici. Nadao se pozivu izbornika Čilea za SP - u Brazilu, a sada ga čeka dugotrajni oporavak.

Peta teška ozljeda plavih

- Teško mi je pričati o utakmici nakon ozljede, koja je zadesila Fernadesa. Pukla mu je fibula. A što da vam kažem, ovo nam je peta teška ozljeda, ne možemo pobjeći od takvih stvari. Nadam se da ćemo uspjeti završiti sezonu s dovoljnim brojem igrača - kazao je Dinamov trener Zoran Mamić. Bio je pod velikim dojmom Fernadesove ozljede, jedva je pronalazio riječi. Ali, uspio je komentirati to što Zdravka Mamića nije bilo u svečanoj loži. Zoran je bacio kost:

- Prema mojim saznanjima Zdravko je bio s navijačima na južnoj tribini. Ne znam je li to točno, takve su informacije doprle do mene .

Dva pogotka u pobjedu Dinama ugradio je Duje Čop, pogodio je za 1:0 u 26. minuti i zaključio utakmicu golom za 3:0 u 84. minuti. Dinamov centarfor u nevjerojatnoj je seriji, posljednjih osam utakmica, koje je igrao od prve minute, upisivao se u strijelce. Čop je u 45 ovosezonskih utakmica postigao 31 gol, zabija svake 103 minute. To je učinak kojeg izbornik Niko Kovač ne smije zanemariti. Izbornik bit će narednih mjesec dana pod velikim pritiskom.

- Teba pitati izbornika je li Čopu mjesto u reprezentaciji. I dalje smatram da bi prvi strijelac Hrvatske trebao imati mjesto u avionu za Brazil. Svi živimo od Hrvatske lige, moramo je promovirati - kaže Mamić.

A drugi pogodak djelo je Fernadesa, na asistenciju Soudanija postigao ga je u 30. minuti. Taj Dinamov napadački trojac dominira, igra impresivno, mogao je u potpunosti demolirati Split. Mamić je posljednjih dvadesetak minuta poklonio 17-godišnjem Anti Ćoriću. Bio je to njegov debi u Dinamovom dresu.

Belle izbačen iz momčadi

- Ćorić je jedan od najvećih svjetskih talenata svoje dobi, on će u budućnosti još više igrati. U zapisniku smo imali deset igrača iz naše škole - zaključio je Mamić.

A Split? Igrao je grozno, Ježina nije imao ozbiljnijeg posla. Slaven Žužul dao je besplatni ulaz na 102. rođendan svog kluba, ali tek nešto više od tisuću gledatelja stiglo je u Park mladeži. Rođendansku proslavo dodatno je “uljepšao” Henri Belle koji je u 52. minuti dobio crveni karton zbog prigovaranja. A dvije minute kasnije iz igre je isključen i Rugašević, pa je Split morao igrati s devet igrača više od pola sata. Sada Splitu preostaje velika bitka s Lokomotivom za plasman u Europu.

- Belle je momčad ostavio u nezavidnoj situaciji - rekao je Splitov trener Ivan Matić. A Bellu je odmah stigla kazna, izbačen je iz momčadi do kraja sezone.

>> Zdravko Mamić ipak je došao u Split, društvo mu pravi Davor Šuker

>> Dragovoljac posramio posve nezainteresirani Hajduk, bitka se nastavlja

Ključne riječi

Komentara 21

RA
rasimcanaj
19:51 16.04.2014.

Dinamo je u teskoj AGONIJI.... pod hitno dovesti onu cetvorku na celu sa Jovancetom

DU
Deleted user
20:52 16.04.2014.

Ako je prijelom noge, dozivotno izbaciti krljatora rugasevica iz nogometa. Ocito su splicani bilo 'ajduk ili split shvatili utakmicu protiv Dinama kao najbolju priliku za osvetu pa stradao jedan od najboljih Dinamovih igraca. Sramotno!

Avatar vaha
vaha
21:12 16.04.2014.

prisjela mi je ova pobjeda - danima se dizu tenzije, vise se pise oce li mamic doc na tekmu ili nece, a s druge strane ove nogometne neznalice se spremaju na pokolj dinamovih igraca jer drugo ne znaju, nemaju veze s nogometom ali su fernandesu unistili karijeru - nije to nekakav neoprezan start, cijelu su tekmu rugasevic i onaj drugi bek isli na kost i fernandesu i soudaniju, dok im na kraju nije uspjelo - evo sad, jel bitno dal je mamic dosal na tekmu? ici ovak na igraca kojemu je to kruh jer se mrzi dinamo zbog toga kaj je pet puta bolji od ostalih…i slusam dok je hitna dolazila po fernandesa na tribinama se slavi…stvarno ovo vise nema smisla, ovakav primitivizam koji je prerasal u cisto nasilje u kojemu likovi na tribinama uzivaju i bodre….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije