Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split - Slaven 2:0

Sablić nakon pobjede: To je ono što želim - brzo, okomito i organizirano

Split - Slaven Belupo
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
27.11.2015.
u 20:05

Strijelci za Split su bili Pešić (15) i Bagarić (37).

Neočekivano lagano Split je u 18. kolu upisao pobjedu od 2:0 (2:0) protiv Slaven Belupa, koji je tek jednom uspio ozbiljnije ugroziti vrata domaćih. Bila je to demonstracija agresije i siline, "crveni" su jurišali od prve minute, ali to nije bilo stihijski već pametno.

Kako kaže trener Goran Sablić "želim da moji momci uživaju u igri". Tako je i bilo. Split je u vodstvo doveo Pešić u 15. minuti, a potvrdu tri boda donio je Bagarić u 37. minuti nakon odlične asistencije Mršića. 

- Angažman i pristup bio je odličan, prvo poluvrijeme bilo je idealno. To je ono što želim, brzo, okomito i organizirano. Ovo je bila najzrelija utakmica moje momčadi otkako sam na klupi - rekao je Sablić.

Željko Kopić nije mogao iznaći nikakva rješenja, do 57. minute promijenio je tri igrača iz zadnje linije što je prava rijetkost.

- Reakcije zadnje linije bile su ispod svake razine, zato sam i napravio promjene. Imali smo problema u zadnjoj liniji, a ona bi trebala dati stabilnost. Zamjene koje sam napravio jasno govore što mislim o njihovoj igri - kazao je Kopić.

Četvrti Split sada ima 29 bodova, šest više uz utakmicu više od šeste Lokomotive, dok je Slaven Belupo ostao osmi sa 17 bodova, dva manje od sedme Istre 1961 i dva više od devetog Osijeka.

Na vrhu je Rijeka sa 35 bodova, drugi Dinamo ima 33, a treći Hajduk 32. Na dnu je Zagreb s osam bodova.

Split - Slaven Belupo 2:0

SPLIT - Stadion u Parku mladeži. Vrijeme vjetrovito. Gledatelja 300. Sudac Marin Vidulin (Kanfanar) 6.5.

Strijelci: 1:0 Pešić (15, Vidović), 2:0 Bagarić (37, Mršić).

Split: Zagorac 6.5 - Oremuš 6, Majstorović 6, Rrahmani 7, Rugašević 6.5 - Blagojević 6.5 - Pešić 7, Vidović 6.5 (od 84. Grubišić -), Mršić 7 (od 90. Simonovski -), Jukić 6 (od 67. Pervan -) - Bagarić 7. Trener Goran Sablić.

Slaven Belupo: Rozman 6 - Purić 5 (od 46. Barić 5), Međimorec 5, Mikulić 5 (od 46. Arap 5), Štiglec 5 (od 57. Savić 5) - Paracki 5, Crepulja 5, Jambor 5 - Delić 5, Ozobić 5 - Ejupi 5. Trener Željko Kopić.

Crveni karton: Jambor (82).

Igrač utakmice: Dražen Bagarić.

REZULTATI 18. KOLA

Inter – Osijek 0:0

Split – Slaven Belupo 2:0

Subota:

Zagreb – Hajduk (15 sati)

Rijeka – Istra 1961 (17 sati)

Nedjelja:

Dinamo – Lokomotiva (15 sati)

>>Inter i Osijek podijelili bodove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije