Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADA UMIRE POSLJEDNJA

Trener Splita: Torino je favorit, ali mi smo pokazali što možemo

Ivan Matić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
21.08.2014.
u 09:30

Pobjeda kod kuće, neodlučeno u gostima, to je bio dosadašnji recept momčadi Ivana Matića

Napokon je došao i taj veliki dan, Split će u Dugopolju u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u skupinu Europske lige ugostiti Torino. Talijani su po svemu favoriti, to nije dvojbeno, ali Split je ove sezone već pokazao koliko je čvrst. Crveni su prošli tri kola, iz utakmice u utakmicu igrali su sa sve jačim momčadima.

Najprije Mika iz Armenije, pa doprvak Izraela Hapoel iz Beer Sheve, potom ukrajinski Černomorec. Pobjeda kod kuće, neodlučeno u gostima, to je bio dosadašnji recept momčadi Ivana Matića, koja u šest europskih utakmica ne zna za poraz.

Bez ozlijeđenog Ercega

- Želimo nastaviti taj niz. Nije dvojbeno da je Torino favorit, radi se o odličnoj momčadi koja u svakom trenutku zna što radi. No, mi smo do sada pokazali što znamo i možemo - kaže trener nogometaša Splita Ivan Matić.

Naravno, njegov je plan postići pogodak, a svoju mrežu obraniti. Tih željenih 1:0 izgleda kao san. Split ide na balans mladosti i iskustva. Vuković na vratima, Dujmović u sredini terena i Bilić u vršku napada, a između njih su pouzdani stoperi Galović i Glumac, pa napasni mladac Rog... Šteta što je Ante Erceg ozlijeđen, muče ga tetive.

Za Cercija 20 milijuna eura

Imat će Split što reći u igri protiv slavnog talijanskog prvoligaša. Crveni svoje adute vide u tome što je za njih sezona počela prije mjesec i pol dana, momčad je već uigrana i zna se tko što radi. Torino je tek u završnoj fazi priprema, utakmice sa Splitom poslužit će mu kao generalna provjera za start prvenstva Italije. Uz to, Talijani će biti bez najboljeg igrača, Alessio Cerci nije prijavljen za igranje u Europskoj ligi. Čeka se njegov transfer u Milan za koji se procjenjuje da će iznositi između 15 i 20 milijuna eura.

A na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju bit će vatreno i što se tiče navijačkog dijela. Torino je za svoje navijače zatražio 500 ulaznica.

>> Nemamo što izgubiti, dat ćemo sve od sebe protiv Torina i uživati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije