Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifa nema milosti

Španjolskom nogometnom savezu visoka novčana kazna

Španjolska - Belgija
Foto: Reuters
1/9
26.10.2016.
u 00:16

Do sankcije došlo nakon istraga koje su vodili Sustav regulacije transfera FIFA-e (TMS), a onda i disciplinska komisija FIFA-e vezano za sudjelovanje maloljetnih nogometaša Reala (u razdoblju između 2005. i 2014. godine) i Atletica (između 2007. i 2014.) u natjecanjima

Nakon Real Madrida i Atletico Madrida Fifa je kaznila i Španjolski nogometni savez (RFEF), ali ovaj put samo financijski u visini od 203.000 eura zbog kršenja pravila o transferu maloljetnih nogometaša. 

RFEF je "dobio rok od dodatnih šest mjeseci za uređivanje svog pravilnika i sustava koji je na snazi vezan za transfer maloljetnika u svojoj zemlji", stoji u priopćenju FIFA-e u kojem je Španjolskom savezu upućeno i upozorenje.

Do ove je sankcije došlo nakon istraga koje su vodili Sustav regulacije transfera FIFA-e (TMS), a onda i disciplinska komisija FIFA-e vezano za sudjelovanje maloljetnih nogometaša Reala (u razdoblju između 2005. i 2014. godine) i Atletica (između 2007. i 2014.) u natjecanjima.

Zbog tih kršenja ova su dva madridska kluba dobila  u siječnju zabranu dovođenja novih igrača u razdoblju od godine dana. Nakon što je u rujnu odbačena njihova žalba ta se zabrana počinje provoditi iduće godine u dva prijelazna roka - u siječnju u zimskom prijelaznom roku te u kolovozu u ljetnom. 

Osim toga, Atletico je dobio i kaznu i visini od 821.000 eura, a Real od 328.000 eura.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
08:27 30.10.2016.

Zašto ih ne izbace iz svih natjecanja na 4 godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije