Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englezi stopostotni

Španjolci bacili Ukrajince u očaj! Slovačka ide izravno na EP, a Slovenija u dokvalifikacije

Kvalifikacije
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
12.10.2015.
u 23:09

Ukrajinci će također u dodatne kvalifikacije.

Dramatično je bilo posljednje kolo skupine C u kvalifikacijama za Euro 2016. u Francuskoj. Ukrajinci su se protiv teškog suparnika, Španjolske, nadali bodovima koji bi im donijeli izravan plasman na EP.

No, u odličnoj utakmici odigranoj u Kijevu Španjolska je pobijedila rezultatom 1:0. Iako rezultat ne sugerira tako, bila je to atraktivna utakmica prepuna krasnih poteza i pokušaja, a sjajan su posao obavila oba vratara - i David de Gea i Andrij Pyatov.

Španjolci su poveli u 22. minuti nakon krasne akcije. Povukao je Thiago i dodao kratku loptu Nolitu koji je odigrao povratno Thiagu. Igrač Bayerna je ubacio s lijeve strane na suprotnu vratnicu gdje se ubacio Mario Gaspar i u svom debiju u dresu reprezentacije glavom pospremio loptu u mrežu.

Mogla je furija tri minute kasnije i povećati vodstvo. Kucher je u kaznenom prostoru srušio Cesca Fabregasa kojeg je odlično proigrao Nolito. Igrač Chelseaja je imao priliku postići pogodak u svom 100. nastupu za reprezentaciju, ali je sjajno reagirao vratar Ukrajine obranivši udarac.

Tako će Slovačka, koja je slavila u gostima kod Luksemburga sa 4:2, zaigrati na svom prvom Europskom prvenstvu nakon osamostaljenja. Ukrajina je zaslužila bod protiv Španjolske, ali im ne bi puno pomogao, pa ih čeka doigravanje. Pobjeda Španjolske obradovala je Mađare jer su sada na korak do toga da budu najbolja trećeplasirana momčad i idu izravno u Francusku.

Bjelorusija i Makedonija su u rezultatski nebitnoj utakmici podijelile bododove (0:0).

Izvještaje i statistiku pogledajte na portalu Goal.com.

Poredak skupine C: Španjolska 27 bodova, Slovačka 22, Ukrajina 19, Bjelorusija 11, Luksemburg i Makedonija po 4 boda.

A u skupini E Engleska je zaokružila kvalifikacije stopostotnim učinkom. U Litvi je slavila sa 3:0 pogocima Barkleyja (19.) i Oxlade-Chamberlaina (62.) dok je Arlauskis u 35. minuti zatresao vlastitu mrežu. 

Švicarska je u gostima kod Estonije u sudačkoj nadoknadi stigla do pobjede od 1:0. Ragnar Klavan je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pogodio svoju mrežu i time donio pobjedu Švicarcima.

Slovenija je s 2:0 pobijedila na gostovanju kod San Marina i potvrdila svoje mjesto u doigravanju.

Andraž Kirm je u 54. minuti izveo korner s desne strane, a svog se čuvara oslobodio Cesar i snažnim udarcem glavom pospremio loptu u mrežu. Konačnih 2:0 je u 75. minuti još jednim pogotkom glavom postavio Pečnik.

Izvještaje i statistiku pogledajte na portalu Goal.com.

Poredak skupine E: Engleska 30 bodova, Švicarska 21, Slovenija 16, Estonija i Litva po 10, San Marino 1 bod.

>>Rusija ide izravno u Francusku, a Švedska u dodatne kvalifikacije

Komentara 10

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
02:00 13.10.2015.

Mi zlovenci se kvalificiramo.. imamo preveć iskustva sa sucima pri arbitraži Piranskog pa po istom principu bumo nekaj zmotali i sa uefom.

KR
krampus9
09:22 13.10.2015.

Madjarima se brise samo jedan bod koji su osvojili protiv zadnje grcke

MA
maxxxx
06:54 13.10.2015.

kako su spanjolci bacili ukrajince u ocaj kad ukrajincima niti pobjeda ne bi pomogla jer su losiji medjusobno od slovacke. slovacka je samo trebala pobjedu protiv luxemburga da bude druga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije