Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESMISLICA

Špaco: Odmaranje igrača u HNL-u obična je izmišljotina!

11.06.2010. Milna - Hajdukov trener Stanko Poklepovic u Milni na Bracu na odmoru pred pripreme za novu sezonu . Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.08.2014.
u 21:15

- Zašto Dinamo i Rijeka odmaraju igrače, a Real i Atletico ne - pita se Poklepović.

Real Madrid i Atletico u petak navečer igrali su uzvratnu utakmicu španjolskog Superkupa, a već tri dana zatim prvenstvene dvoboje s Cordobom (Real pobijedio 3:0) i Rayom (Atletico remizirao 0:0). Iako su igrali s momčadima koje spadaju u donji rang Primere, treneri Ancelotti i Simeone nisu ni pomislili da odmaraju najbolje igrače, već su izveli najbolji sastav. Treneri Dinama, Hajduka i Rijeke imali su identičnu situaciju nakon utakmica Europske lige, no za vikend su na teren poslali rezervne momčadi. Posljedica – porazi Hajduka i Rijeke, remi Dinama.

– Odmaranje igrača najobičnija je izmišljotina – kaže Špaco Poklepović o praksi koju je izvela spomenuta trojka.

Poklepović ističe da on u trenerskoj karijeri nikada nije u momčad stavio 8-9 zamjena kao što su to učinili Mamić i Tudor ovoga vikenda.

– Odmaranje igrača? Oni su profesionalci, a ionako je dokazano da se igrač može potpuno regenerirati za samo 48 sati. Medicina je konstatirala da, ako se pravilno doziraju odmori i vježbanja, može se igrati svakog trećeg dana – rekao je Špaco i dodao:

– Usto postoji i vitaminska infuzija, koktel vitamina koji se daje igračima za brži oporavak.

Bivšeg trenera Hajduka čudi da se igrači odmaraju samo mjesec i pol dana od početka sezone.

– Pa od čega su to igrači umorni? Razumio bih da u takvom kontinuitetu igraju godinu dana, ali ovo ne razumijem. Kada promijenite 8-9 igrača, onda ugrožavate i momčad jer dogodi se poraz protiv slabije momčadi, što posljedično ruši dobro ozračje u svlačionici.

Poklepović te poteze Mamića i Tudora objašnjava nedostatkom iskustva.

– Da imaju uz sebe na klupi nekog iskusnijeg trenera, takve stvari sigurno ne bi radili. Imamo sjajne mlade trenere, ali nedostaje im iskustva. A bez toga nema prave reakcije u kritičnim situacijama – zaključio je Špaco.

>>Neka se ponovi 1985., pa da Torino i Dnipar opet padnu!

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
21:26 27.08.2014.

Špaco je u pravu.

MI
mirsaanjac
22:02 27.08.2014.

Obicno lupeta, ali ovaj puta je Spaco potpuno u pravu.

DI
dinamojavolim1
21:27 27.08.2014.

spaco gospodin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije