Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV SCENARIJ

Soudani donio veliki preokret, Dinamo od 1:3 došao do 4:3!

'06.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. El Soudani. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
25.07.2014.
u 22:00

Ovo im je 14. međusobni susret. Modri su ih dobili 13, a jednom je bilo neriješeno.

Lokomotiva je u gradskom derbiju propustila po prvi put u 14 susreta pobijediti Dinamo! Bilo je 3:1 veći dio susreta, ali sve su Lokosi usjeli upropastiti u posljednjih deset minuta i završilo je 4:3 za modre! Maestralnu predstavu Budimira zasjenila je sjajna predstava Soudanija!

Krenulo je očekivano, Dinamo se uz presing igru pokušavao nametnuti na terenu i to im je išlo kako treba, samo što nisu imali nikakvu ideju u završnici napada. Lokosi su očekivali da će sve izgledati baš tako pa su čekali svoju priliku iz kontri, polukontri i prekida.

Išao im je na ruku s prvih 11 na terenu Zoran Mamić, jer postavio je sporog Leku na desni bok, ofenzivnog Ibaneza na lijevu stranu i nije ni čudo što se najviše prijetilo golu u prvih 45 minuta nesigurnog Eduarda upravo s bokova. Leko nije stizao pokrivati, a Ibanez nije mogao biti na dvije strane.

Tako je pao i prvi pogodak. Budimir se maestralno na centru igrališta riješio Leke, sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor Dinama, a spori Sigali nije stigao zatvoriti napadača Lokomotive. Eduardo nije imao šanse i od 14. minute Dinamo gubi. Bio je to pravi šok, moglo se primijetiti da gube modri konce, nisu više presingom mogli ugroziti Lokomotivu i konstantno su strepili zbog kontri jer na lijevoj strani je konstantno rupa zbog Ibanezovih izleta u napad, na desnoj je bio spori Leko, a u sredini obrane spori sigali.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Treba spomenuti i da je Radonjić bio neprimjetan kroz cijeli susret, baš kao Goncalo i debitant Wilson Eduardo. Mnogo je to problema za Zorana Mamića jer sigurno su ljudi iz Aalborga gledali ovu predstavu.

Ipak, izgledalo je na trenutak da bi susret mogao krenuti očekivanim smjerom kad je Ibanezov ubačaj Ćalušić u 25. minuti pospremio u svoju mrežu. Nije dugo trajalo takvo stanje stvari, Budimir je u 27. već vratio vodstvo Lokomotivi i sve se potpuno preokrenulo. Više Dinamo nije pritiskao, nije imao inicijativu i u 38. minuti Budimir je dodatno šokirao modre. U posljednjoj je minuti prvog dijela još Ibanez pogodio vratnicu iz slobodnog udarca i to je bilo to.

Zoran Mamić ništa nije želio prepustiti slučaju, uvodi u drugom dijelu Soudanija i Ademija, a dvadeset minuta kasnije i Čopa jer njegovi nogometaši kroz cijeli drugi dio susreta ništa nisu pokazivali. Trebalo je to donijeti prednost na terenu modrima, ali ništa se bitnije nije promijenilo, barem u tim trenucima, ali kasnije će se pokazati da je ulazak Soudanija bio presudan. Dapače, u 74. minuti je Budimir završio sam ispred Eduarda, ali nije zabio i četvrti pogodak.

Zato je zabio Dinamo drugi, upravo je Marko Pjaca bio strijelac. Sve je uslijedilo nakon velike pogreške Zelenike. Trebao je samo ispucati loptu, ali dodao ju je Čopu u noge, obrana izbija njegov udarac u korner i iz njega je Pjaca poentirao. Isti Pjaca koji je prije tri mjeseca u remiju s Dinamom bio strijelac.

Osjetilo se da će Lokomotiva popustiti, branili su se, paničarili i nisu nimalo izgledali kao momčad koja je bila osamdeset minuta bolja. Čak je u toj nemoći Šovšić izbio sam u 87. minuti pred Eduarda, a potom promašio. Samo minutu kasnije Soudani zabija glavom nakon ubačaja Pjace. Alžirac Dinamu uistinu znači više no itko, čini prevagu na terenu i bilo bi sjajno ukoliko ga modri zadrže.

Potvrdio je to solo prodorom koji donosi potpuni preokret. Dragulj, junak, čovjek odluke, sve to je Soudani u jednom! Prošao je do dvadesetak metara, opalio i Zelenika nije mogao apsolutno ništa napraviti. Prodor vrijedan tri boda, vrijedan čuvanja prvog mjesta na tablici. Svi u klubu, od Uprave, stručnog stožera i navijača moraju se nakloniti Soudaniju, čija predstava je zasjenila u potpunosti i hat-trick Ante Budimira.

LOKOMOTIVA - DINAMO 3:4 (Budimir 14', 27', 38'/Ćalušić 25'(ag), Pjaca 81', Soudani 88', 90+4')

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Musa, Ćalušić, Šovšić, Begonja, Budimir (od 87. Gržan), Pavličić, Prenga, Pajač (od 62. Gorupec), Doležal (od 26. Kolar). Trener: Tomislav Ivkošić.

DINAMO: Eduardo, Leko, Šimunović, Sigali, Ibanez, Goncalo (od 46. Ademi), Brozović, Antolić, Pjaca, Wilson Eduardo (od 46. Soudani), Radonjić (od 65. Čop). Trener: Zoran Mamić.

>> Ivković: Reflektori su HNL-u nepotrebni

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar future Gohan
future Gohan
21:44 25.07.2014.

Ma da bilo koji drugi klub vodi, ajd, ali poznati "Dinamo2", jasno je i maloj djeci o čemu je riječ, mafija namješta utakmice, a tko je "vlasnik" oba kluba, tj mafija, eh, nesmiješ napisati na ovom portalu...

RU
Rukizuki
22:59 25.07.2014.

Hahahhahahhahahahah cirkus od namiještene Mamiceve livada lige hahahahahahha

KO
korlat
22:20 25.07.2014.

Na poluvremenu me zove prijatelj i pita kako će završiti, kažem mu pobjeda dinama ulazi Sudani i zabija tri gola, mamić ga treba unovčiti najavljena je prodaja, zove me poslije utakmice i pitame kako si zna, kažem mu poznajem švercera nažalost Sudani je zabio samo dva komada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije